ΑΘΗΝΑ
02:03
|
01.05.2024
Τις πρώτες επιδρομές από τον πόλεμο του 2006 πραγματοποίησε σήμερα πριν τα χαράματα στο Λίβανο η ισραηλινή αεροπορία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ μετά τις δύο αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν σήμερα, πριν το χάραμα,ισραηλινά αεροσκάφη σε περιοχές του νοτίου Λιβάνου με δικαιολογία την αναίμακτη ρίψη ρουκετών στον εβραϊκό εποικισμό Κιγιάτ Σμονά την Τετάρτη το πρωί.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι μιλώντας σε ισραηλινά ΜΜΕ παραδέχθηκαν την επίθεση που κατά τους Ισραηλινούς δημοσιογράφους είναι οι πρώτες από το 2014 και κατά το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μανάρ οι πρώτες από τον Ιούλιο του 2006, όταν τερματίστηκε η τελευταία πολεμική σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών. Σε κάθε περίπτωση, το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο επισημαίνει πως πρόκειται για σαφή παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας αλλά και της συμφωνίας εκεχειρίας.

Fires are seen on the Ramim Ridge near Kiryat Shmona, on the Israel-Lebanon border, late on August 4, 2021. (screen capture: Twitter)

Ισραηλινοί αξιωματούχοι από την πλευρά τους δικαιολόγησαν τις χτεσινές ρίψεις πυροβολικού και τις σημερινές επιδρομές σαν “απαραίτητες” προκειμένου, όπως ισχυρίστηκαν, να πλήξουν θέσεις εκτόξευσης τριών ρουκετών που έκαναν ομάδες Παλαιστινίων που δεν σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ. Πρόσθεσαν επίσης πως ήταν αντίποινα αφενός για τη φωτιά που ξέσπασε χτες σε μεθοριακές λοφώδεις εκτάσεις του Ισραήλ λόγω των ρουκετών αφετέρου για παλιότερες εκτοξεύσεις ρουκετών από τις ίδιες ομάδες.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως έδωσαν στη δημοσιότητα και βίντεο από τις επιδρομές στο νότιο Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα