ΑΘΗΝΑ
12:46
|
01.05.2024
Πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζει "ευρεία γκάμα" στρατιωτικών μέτρων και μυστικών επιχειρήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ αυξάνουν επικίνδυνα την ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο, έπειτα από τη ρίψη 19 ρουκετών στην οποία προέβη νωρίτερα σήμερα το πρωί η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ σε αντίποινα για τη χτεσινή διπλή αεροπορική επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σε μεθοριακές περιοχές του Λιβάνου.

Πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ αναφέρουν πως ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζει “ευρεία γκάμα” στρατιωτικών μέτρων αλλά και μυστικών επιχειρήσεων ανάλογα με τις αντιδράσεις από τη μεριά του Λιβάνου, της Χεζμπολάχ και διεθνών δυνάμεων (με πρώτες τις ΗΠΑ).

Η εφημερίδα The Times of Israel επικαλούμενη ανακοίνωση στρατιωτικού αξιωματούχου ανέφερε ότι η πολεμική αεροπορία “αναλαμβάνει δράση με επιδρομές ευρείας κλίμακας στον Λίβανο κυρίως με πυρά πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές σε υποδομές, όπως δεν είχαμε δει εδώ και χρόνια”.

Οι προετοιμασίες για ριψοκίνδυνη κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων έναντι του Λιβάνου γίνονται παράλληλα με τις συσκέψεις αξιωματούχων της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ.

Η αποστολή κυανοκράνων του ΟΗΕ στον Λίβανο, UNIFIL, χαρακτήρισε την κατάσταση στην μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου “πολύ επικίνδυνη” θεωρώντας πως και οι δύο πλευρές προχώρησαν σε “κλιμακούμενες δράσεις”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα