ΑΘΗΝΑ
12:19
|
28.11.2023
Η Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει «προσωρινά» τις πτήσεις προς τη Λευκορωσία και κάλεσε τους Ιρακινούς πολίτες «να μην πέσουν στην παγίδα» της εμπορίας ανθρώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βαγδάτη ανακοίνωσε απόψε Παρασκευή (6/8) ότι αναστέλλει «προσωρινά» τις πτήσεις προς τη Λευκορωσία και κάλεσε τους Ιρακινούς πολίτες «να μην πέσουν στην παγίδα» της εμπορίας ανθρώπων, αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε το Μινσκ ότι εργαλειοποιεί τους μετανάστες οι οποίοι περνούν παράτυπα στη γειτονική Λιθουανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Φουάντ Χουσέιν, δήλωσε ότι «τον ανησυχεί το θέμα των Ιρακινών μεταναστών και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν» στην ανακοίνωση που εξέδωσε αφού συνομίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και τους ομολόγους του της Λιθουανίας και της Λετονίας.

Η Βαγδάτη, συνέχισε, έλαβε μέτρα «για να προστατεύσει τους Ιρακινούς πολίτες που έπεσαν θύματα δικτύων διακινητών». Το ένα από τα μέτρα αυτά είναι η προσωρινή διακοπή της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Βαγδάτης με το Μινσκ.

Ένας εκπρόσωπος της Iraqi Airways, ο Χουσέιν Τζαλίλ, είπε ότι δόθηκε εντολή από το υπουργείο Μεταφορών στην εταιρεία να μην πραγματοποιεί πτήσεις στη Λευκορωσία για μία εβδομάδα, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Αντιθέτως, κανονικά θα γίνονται οι πτήσεις επαναπατρισμού των Ιρακινών προς τη Βαγδάτη.

Η Λιθουανία κατηγορεί το καθεστώς του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο ότι ενορχηστρώνει αυτές τις ροές μεταναστών, κυρίως Ιρακινών, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη χώρα του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καθηγητές φέρνουν δικές τους σόμπες για τα μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Ανάπαυλα για τους κατοίκους της Γάζας καθώς παρατείνεται η εκεχειρία

Στην Τουρκία ο Ραΐσι σε αναζήτηση κοινής στάσης για τη Γάζα

Πανελλαδική 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα