ΑΘΗΝΑ
10:15
|
25.04.2024
Επική νίκη της εθνικής ομάδας πόλο. "Κλείδωσε" το ασημένιο μετάλλιο και πάει ολοταχώς για το χρυσό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγυρίζει η εθνική ομάδα στο πόλο ανδρών καθώς συνέτριψε για δεύτερη φορά με 9-6 την Ουγγαρία στον ημιτελικό στο Τόκιο, “κλειδώνοντας” τη θέση της στο δεύτερο σκαλί του ολυμπιακού βάθρου.

Μετά την επική νίκη της η εθνική πόλο θα αγωνιστεί την Κυριακή (10:30) στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων έναντι της Σερβία ή της Ισπανίας για την κατάκτηση του το χρυσού μεταλλίου.

Στην 16η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα δεν έχασε σε καμία στιγμή του αγώνα τον έλεγχο ή το προβάδισμα και όντας εξαιρετική στην άμυνα αφού κράτησε την Ουγγαρία στα 6 γκολ σε 4 οχτάλεπτα, δεν “λύγισε” ούτε στην μεγάλη των Μαγυάρων σχολή.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για τη σπουδαία νίκη-πρόκριση, αλλά στάθηκε και στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, ενώ ο Γιάννης Φουντούλης έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες με τις φωτιές και μάλιστα ζήτησε συγγνώμη απ’ όλους τους Έλληνες για τη χαρά και τον ενθουσιασμό των διεθνών που δεν ταιριάζει με τις εικόνες που έρχονται από τη χώρα μας.

Δεν ξέρω τι να πω, έχω χάσει τα λόγια μου. Είμαστε δεκατρία άτομα, με τους προπονητές μας. Μόνο στα πιο τρελά μας όνειρα φανταζόμασταν όλο αυτό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή την στιγμή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία, το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα την γράψουμε μετά.

Ειλικρινά, με ό,τι συμβαίνει στη χώρα έχουμε επηρεαστεί όλοι πάρα πολύ. Πίσω στην Ελλάδα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, δεν πιστεύω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο για ό,τι συμβαίνει. Μας θλίβει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ευχόμαστε να μην κινδυνεύσει κανείς. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ζητάμε προκαταβολικά ένα “συγγνώμη” για τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας. Με όλο τον σεβασμό, θα πανηγυρίσουμε αυτή την επιτυχία και θα σκεφτούμε όσα γίνονται πίσω στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή, καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και εκπροσωπώ τη χώρα μου, καταφέραμε να μνημονεύεται αυτό εδώ, να αποτελεί ορόσημο και να μας ενώνει για όλη μας τη ζωή” δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής.


Τα οχτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2.

Η σύνθεση

Ελλάδα: (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1 , Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4 , Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 1.
Ουγγαρία: (Μαρτζ):Νάγκι, Άνγκουαλ , Μάνχρεζ 2 , Ζαλάνκι 1, Βάμος 1, Χονζνιάσκι, Παστόρ 1, Γιάνσικ, Έρντελι , Βάργκα 1 , Μεζέι, Χαράι.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα νέων Youth League

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα