ΑΘΗΝΑ
14:40
|
23.04.2024
Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το ομαδικό αγώνισμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το ομαδικό αγώνισμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ρωσία κατέκτησε, όπως αναμενόταν άλλωστε, το χρυσό μετάλλιο για έκτη σερί διοργάνωση, καθώς στο σημερινό ελεύθερο πρόγραμμα συγκέντρωσε 98,8000 βαθμούς και έφτασε στο σύνολο (μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα που έγινε χθες, 6/8) τους 196,0979β. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Κίνα με 193,5310 βαθμούς και το χάλκινο η Ουκρανία με 190,3018 βαθμούς.

Στο ομαδικό συμμετείχαν εννέα χώρες, μετά την υποχρεωτική απόσυρση της ελληνικής εθνικής ομάδας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. 

«Χρυσή» η Σουηδία στο ομαδικό υπερπήδησης εμποδίων

Η Σουηδία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σε έναν τελικό που η πρώτη θέση κρίθηκε μετά από αγώνα μπαράζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του τελικού η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, με κάθε ομάδα να έχει συνολικά οκτώ ποινές, με αποτέλεσμα το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο να κριθούν σε αγώνα διαβάθμισης (jump-off). Εκεί οι ιππείς των δύο ομάδων πραγματοποίησαν άπταιστες διαδρομές, με αποτέλεσμα να καταταγούν βάσει χρόνου. Έτσι, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σουηδία, οι ιππείς της οποίας (Χένρικ φον Έκερμαν, Μάλιν Μπάργιαρντ-Γιόνσον, Πέντερ Φρέντρικσον) ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους σε συνολικό χρόνο 122.90, την ώρα που οι Αμερικανοί Λόρα Κράουτ, Τζέσικα Σπρίνγκστιν και ΜακΛέιν Γουόρντ σημείωσαν χρόνο 124.20.

Στο μεταξύ, το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων κατέκτησε το Βέλγιο, οι ιππείς του οποίου (Πίτερ Ντέβος, Ζερόμ Γκερί, Γκρεγκορί Βατελέ) είχαν συνολικά 12 ποινές στη λήξη του τελικού.

Ο Ινγκέμπριγκτσεν κέρδισε το χρυσό στα 1.500μ

Μία ακόμη νίκη, ίσως τη μεγαλύτερη στη μέχρι τώρα καριέρα του πέτυχε ο Νορβηγός Γιάκομπ Ινγκέμπριγκτσεν στον τελικό των 1.500μ με 3:28.32, κατά την 9η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ο 21χρονος αθλητής που σημείωσε και νέο ΟΛυμπιακό ρεκόρ, κατάφερε στα τελευταία μέτρα να πάρει τη νίκη από τον Κενυάτη Τίμοθι Τσερούιγιοτ που τερμάτισε σε 3:29.01, ενώ τρίτος κατετάγη ο Βρετανός Τζος Κέρ με 3:29.05 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Ελευθέρα πάλη- «Χρυσός» ο Σαντουλάεφ στα 97 κιλά

Ο Αμπντουλρασίντ Σαντουλάεφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 97 κιλών της ελευθέρας πάλης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ρώσος παλαιστής επικράτησε στον τελικό του Κάιλ Φρέντερικ Σνάιντερ με 6-3, στερώντας από τον Αμερικανό την ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο που είχε κατακτήσει στα 97 κιλά το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία των 97 κιλών κατέκτησαν ο Κουβανός Ρεϊνέρις Σάλας Πέρες, ο οποίος επιβλήθηκε του Σαρίφ Σαρίφοφ από το Αζερμπαϊτζάν, και ο Ιταλός Άμπραχαμ ντε Ζέσους Κονιέντο Ρουάνο, ο οποίος επικράτησε του Τούρκου Σουλεϊμάν Καραντενίζ.

Ελευθέρα Πάλη- «Χρυσός» ο Τακούτο Οτογκούρο στα 65κ

Ο Τακούτο Οτογκούρο χάρισε στην Ιαπωνία το τέταρτο χρυσό μετάλλιό της στα αγωνίσματα πάλης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, πρώτο όμως στους άνδρες. Ο 23χρονος παλαιστής νίκησε στον τελικό των 65κ. της ελευθέρας τον Χατζί Αλίγεφ από το Αζερμπαϊτζάν με 5-4 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αζέρο, ο οποίος είχε πάρει χάλκινο μετάλλιο το 2016 στο Ρίο, αλλά σε χαμηλότερη κατηγορία (57κ.).

Τα χάλκινα μετάλλια της κατηγορίας κατέκτησαν ο Ρώσος Γκατζιμουράντ Ρασίντοφ, που νίκησε τον Ούγγρο Ισμαϊλ Μουσουκάγεφ, και ο Ινδός Μπαζράνγκ Μπαζράνγκ, ο οποίος επικράτησε του Νταουλέτ Νιγιαζμπέκοφ από το Καζακστάν.

Η Σιφάν Χασάν το χρυσό μετάλλιο στα 10.000μ

Η Σιφάν Χασάν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 10.000μ γυναικών, κατά την 9η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Η Ολλανδέζα αθλήτρια τερμάτισε σε 29:55.32 κάνοντας το σπριντ στα τελευταία 100μ για να αφήσει πίσω της την Καλκιντάν Γκεζαέγκνε (Μπαχρέιν) με 29:56.18 και την Λετενσεμπέτ Γκίντεϊ από την Αιθιοπία με 30:01.72. Η Κένυα έμεινε εκτός βάθρου με καλύτερη την Χέλεν Ομπίρι να περιορίζεται στην 4η θέση με 30:24.27 που είναι και νέο ατομικό ρεκόρ. Η Χασάν πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση μετά αυτό στα 5.000, και το τρίτο συνολικά, αφού κέρδισε το χάλκινο και στα 1.500μ.

Tραυματίστηκε ο Χόρνε που πήγαινε για χρυσό μετάλλιο

Ο Γιόναταν Χόρνε, αποκλείστηκε από τον προκριματικό γύρο «kumite» του καράτε σήμερα, αφού ένας τραυματισμός στο δεξί χέρι δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί.

 Μόλις 20 δευτερόλεπτα πριν τον αγώνα του με τον Γεωργιανό Γκογκίτα Αρκάνια, ο Χόρνε, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των + 84 κιλών, έπεσε στο έδαφος, στριφογυρίζοντας και ουρλιάζοντας από αγωνία, καθώς οι γιατροί έσπευσαν στο πλευρό του, προκειμένου να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. 
 Η φύση του τραυματισμού του δεν ήταν αμέσως σαφής, αλλά αποχώρησε με φορείο.

 Η αποχώρηση του Χόρνε από την κατηγορία των + 75 κιλών επέτρεψε στον Ιάπωνα Ριουτάρο Αράγκα, ο οποίος επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Γερμανό, να προκριθεί στα ημιτελικά.

Μοντέρνο πένταθλο- Χρυσό μετάλλιο για τον Τσονγκ

Ο Βρετανός Γιόζεφ Τσονγκ αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο μοντέρνο πένταθλο, στους Αγώνες του Τόκιο. Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Αιγύπτιος Αχμέντ Ελτζέντι (ασημένιο μετάλλιο), ενώ το χάλκινο φόρεσε ο Νοτιοκορεάτης Βονγκτάε Γιουν.

Η Δανία το χρυσό μετάλλιο στο Μάντισον ανδρών

Η Δανία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μάντισον ανδρών της ποδηλασίας πίστας, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Οι Λάσε Νόρμαν Χάνσεν και Μίκαελ Μορκόφ κατάφεραν μετά από σκληρή μάχη να επικρατήσουν των Βρετανών Ιθαν Χέιτερ και Μάθιου Γουόλς και των Γάλλων Μπενζαμέν Τομά και Ντόνοβαν Γκροντέν, που πήραν αντίστοιχα το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο.

Τρίτος συνεχόμενος τίτλος με επίδειξη δύναμης για τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ κατάκτησαν για τρίτη συνεχή φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό μετάλλιο στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Η ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ισπανία, στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη με 14-5. Με εννέα διαφορετικές σκόρερ, άμυνα για σεμινάριο και την Ασλεϊ Τζόνσον ανίκητη κάτω από τα δοκάρια, οι Αμερικανίδες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην πρωταθλήτρια Ευρώπης που αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, όπως και το 2012 στο Λονδίνο. 

Μεταξύ των αθλητριών που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρίσκεται και η Ελληνίδα Στεφανία Χαραλαμπίδη, που υπήρξε διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες της χώρας μας αλλά τελικά επέλεξε την αμερικανική υπηκοότητα, καθώς η μητέρα της είναι Αμερικανίδα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ισπανία): 1-4, 3-3, 0-5, 1-2
Τα γκολ:
ΙΣΠΑΝΙΑ: Γκαρσία 2, Ορτίθ, Ρουίθ, Ταραγκό
ΗΠΑ: Μάσελμαν 3, Α. Φίσερ 2, Γκίλκριστ 2, Ουίλιαμς 2, Σάιντεμαν, Φέιταλ, Στέφενς, Χαραλαμπίδη, Μ. Φίσερ

Νωρίτερα, στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, η Ουγγαρία νίκησε με ανατροπή 11-9 τη Ρωσία και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, μετά από τρεις συνεχείς τέταρτες θέσεις. Οι Μαγυάρες έχαναν 8-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά ανέτρεψαν την κατάσταση, πήραν προβάδισμα 10-9 και κράτησαν ως το τέλος. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε μάλιστα η τερματοφύλακας της Ουγγαρίας, Αλντα Μαγκιάρι, σκοράροντας σε κενή εστία, αφού η Ρωσίδα γκολκίπερ Άννα Καρνάουχ είχε προωθηθεί στην τελευταία επίθεση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 0-3, 4-1
Τα γκολ:
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Βάλι 3, Κεστέλι 2, Γκουρισάτι, Σουτς, Ιλες, Ριμπάνσκα, Γκάρντα, Μαγκιάρι
ΡΩΣΙΑ: Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 2, Γκλίζινα 2, Καρίμοβα, Σερζάντοβα, Τιμοφέεβα

Ο Γιουάν Τσάο νικητής στα 10μ., νέο «1-2» για την Κίνα

Ο Τομ Ντάλεϊ το προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την κυριαρχία των Κινέζων στα αγωνίσματα καταδύσεων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η ασιατική υπερδύναμη έκανε το «1-2» και στην πλατφόρμα 10μ. ανδρών και ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με επτά χρυσά μετάλλια στους οκτώ τελικούς του προγράμματος και την απόλυτη συγκομιδή (τέσσερα χρυσά και τέσσερα ασημένια) στα ατομικά αγωνίσματα. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιουάν Τσάο, ο οποίος μετά τη νίκη του στο Ρίο στο τραμπολίνο 3μ., πήρε αυτή τη φορά το χρυσό στα 10μ. με 582,35 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του -πρωταθλητή κόσμου το 2019- Τζιαν Γιανγκ, που συγκέντρωσε 580,40β. Ο Βρετανός Ντάλεϊ, ο οποίος αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στις συγχρονισμένες καταδύσεις 10μ. και στέρησε από την Κίνα το «8 στα 8», αρκέστηκε όπως και στο Ρίο στο χάλκινο μετάλλιο, με 548,25β.

«Χάλκινος» ο Κόντε, όπως ο πατέρας του το 1988

Ο Φακούντο Κόντε βοήθησε την Αργεντινή να νικήσει τη Βραζολία στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 στο Ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ των Ανδρών και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, όπως έκανε ο πατέρας του, Ούγκο, στη Σεούλ, πριν από 33 χρόνια.

«Είμαι πολύ περήφανος», δήλωσε ο 31χρονος Κόντε στους δημοσιογράφους, αφού η Αργεντινή άφησε τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες του 2016 και κορυφαία ομάδα του κόσμου χωρίς Ολυμπιακό μετάλλιο, για πρώτη φορά από το 2000.

«Μεγάλωσα βλέποντας το Ολυμπιακό μετάλλιο να κρέμεται στον τοίχο του σπιτιού. Πήγα να το αγγίξω πριν έρθω στο Τόκιο, για να προσευχηθώ για τη νίκη στους Αγώνες», πρόσθεσε.

Ο Ούγκο Κόντε εκπροσώπησε την Αργεντινή σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1988, ένα χρόνο πριν από τη γέννηση του Φακούντο, ο Ούγκο και οι συμπαίκτες του νίκησαν τη Βραζιλία στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο δίνοντας το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Αργεντινής στο άθλημα.

«Ο πατέρας μου είχε το μετάλλιο και είμαι ευγνώμων, αλλά αυτό ήταν στο παρελθόν», δήλωσε ο Φακούντο, που πρωτοστάτησε για την Αργεντινή σημειώνοντας 21 πόντους.

«Είχαμε πολλά εμπόδια, αλλά τελικά τα καταφέραμε», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι η νίκη θα ευαισθητοποιήσει το βόλεϊ, σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο και το τένις είναι πολύ πιο δημοφιλή.

«Έχουμε γράψει ιστορία σήμερα και είμαι απλά χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας και μέρος μιας νέας αρχής που θα κάνει το αργεντίνικο βόλεϊ ακόμη πιο δυνατό», συμπλήρωσε ο Κόντε.

Η Ιαπωνία κατέκτησε το χρυσό στο μπέιζμπολ

Η Ολυμπιακή ομάδα μπέϊζμπολ της Ιαπωνίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, επικράτησε με 2-0 των ΗΠΑ.    Τα innings (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο ομάδα των ΗΠΑ): 0-0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1, 0-Χ. 

    Το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησε η ομάδα της Δομινικανής Δημοκρατίας, μετά την νίκη επί της  Νότιας Κορέας με 10-6. Τα innings (με πρώτη την νικήτρια ομάδα): 4-0, 0-1, 0-0, 0-1, 1-4, 0-0, 0-0, 5-0, 0-0.

«Χάλκινη» η Αυστραλία, νίκησε 107-93 τη Σλοβενία

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλία στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών στο Τόκιο, καθώς επιβλήθηκε στον «μικρό τελικό» της Σλοβενίας με 107-93. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρίτη θέση είναι η καλύτερη στην Ιστορία των «μπούμερς» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μέχρι σήμερα είχαν φτάσει στους ημιτελικούς σε τέσσερις διοργανώσεις, χωρίς να καταφέρουν να ανέβουν στο βάθρο. Από την πλευρά της, η Σλοβενία ολοκλήρωσε με ήττα την «παρθενική» συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατά την οποία έφτασε μέχρι την τετράδα του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού».

Τα δεκάλεπτα (πρώτη αναφέρεται η Σλοβενία): 19-20, 45-53, 67-78, 93-107.

Στις ΗΠΑ το χρυσό μετάλλιο στα 4X400μ γυναικών

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ γυναικών των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος και υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της από το 2016 στο Ρίο, κατά την 9η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Η ομάδα των ΗΠΑ, την οποία αποτελούσαν οι ΜακΛάφλιν, Φίλιξ, Μουχάμαντ και Μου, τερμάτισε σε 3:16.85 και άφησε στη δεύτερη θέση την Πολωνία (Κάζμαρεκ, Μπάουνγκαρντ, Χόλουμπ Κόβαλικ, Σουίτι Ερσέτικ) με 3:20.53 που είναι και νέο εθνικό ρεκόρ. Την τρίτη θέση πήρε η Τζαμάικα (ΜακΓκρέγκορ, Ράσελ, Τζάκσον, ΜακΛέοντ) με 3:21.24. Παράλληλα η Αμερικανίδα Άλισον Φίλιξ κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε σκυταλοδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων και ειδικά στα 4χ400μ για 4η συνεχή φορά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα νέων Youth League

Εγκληματική οργάνωση βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη δολοφονία του Λυγγερίδη στο Ρέντη

Παλιό κρασί σε νέα μπουκάλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα