ΑΘΗΝΑ
07:49
|
20.09.2024
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 54χρονος γυναικοκτόνος και μεταφέρεται στις φυλακές Λάρισας προσωρινά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 54χρονος που την περασμένη Τρίτη πυροβόλησε εν ψυχρώ οκτώ φορές και σκότωσε τη σύζυγό του σε ταβέρνα, στην περιοχή Σωτηρίτσα Λάρισας, στην έβδομη γυναικοκτονία που καταγράφηκε τους τελευταίους επτά μήνες.

Ο γυναικοκτόνος μεταφέρεται στις φυλακές Λάρισας προσωρινά, ενώ αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο 54χρονος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων, ισχυρίζεται ότι «θόλωσε» και πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «λάμβανε αντικαταθλιπτική αγωγή, υπήρχε κάποιο επεισόδιο πριν από 20 ημέρες και οδηγήθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου διπλασιάστηκε η δόση των φαρμάκων».

Η ιατροδικαστική έκθεση του θύματος αποτυπώνει την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη και είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή: «Τα τραύματα ήταν συγκεντρωμένα και σχετικά στοχευμένα, κάτι που υποδεικνύει ότι υπήρχε τουλάχιστον μια σταθερότητα στο χέρι».

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο 54χρονος φαίνεται ότι ηχογραφούσε το έγκλημα με το κινητό του και στο ηχητικό αρχείο έχουν καταγραφεί ο τελευταίος διάλογος με το θύμα και οι πυροβολισμοί. Η συσκευή έχει κατασχεθεί και εξετάζεται στα Εργαστήρια Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η 43χρονη δούλευε στην ταβέρνα του αδερφού της στη Λάρισα και είχε αναθέσει σε δικηγόρο την εκκίνηση διαδικασιών για να πάρει διαζύγιο.

Όταν ο 54χρονος έφτασε στην πόλη, προσπάθησε να συναντήσει τον δικηγόρο, αλλά δεν τα κατάφερε και κατευθύνθηκε στην ταβέρνα, όπου σκότωσε τη 43χρονη και στη συνέχεια φέρεται θρασύτατα να είπε: «Στη Μάνη έτσι καθαρίζουμε τις δουλειές μας».

Πηγές: ΕΡΤ, e-thessalia.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Αυτοψία Λέκκα στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα