ΑΘΗΝΑ
11:47
|
24.04.2024
Εκατοντάδες πολίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά τις 20.00 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος διαμαρτυρόμενοι για την πύρινη καταστροφή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί μετά τις 20.00 μ.μ. πλήθος πολλών εκατοντάδων πολιτών που διαμαρτύρονται για τις καταστροφικές πυρκαγιές, για την μακροχρόνια πολιτική εγκατάλειψης του περιβάλλοντος σε επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης των υποδομών σε μέσα και πολιτικές πρόληψης και πυρόσβεσης.

Μεγάλο μέρος του πλήθους αποδοκίμασε τις αποτυχημένες κατάσβεση των δεκάδων πύρινων μετώπων που είναι σε εξέλιξη ιδιαίτερα την τελευταία βδομάδα, μεταξύ άλλων, σε Ατική, Βόρεια Εύβοια, Πελοπόννησο.

Εικόνα

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οργανώσεις εκπαιδευτικών που αποδοκίμασαν τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή αρκετών φοιτητών και νέων εργαζομένων.

Εικόνα

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων- Ζεφυρίου-Φυλής και ΣΕΠΕ Φυλής σημειώνει πως η φύση “δεν μπορεί να θεωρείται πεδίο κερδοφορίας, πρέπει να προστατευτεί τώρα πριν η ζωή μας γίνει αβίωτη και στις πόλεις και τα χωριά” και απαιτεί:

  • Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων και των καταστροφών σε αγροτική και ζωική παραγωγή. Άμεση κρατική ενίσχυση όσο διαρκούν οι συνέπειες των καταστροφών.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για δασοπροστασία.
  • Η πυροπροστασία είναι απολύτως απαραίτητη κοινωνική υπηρεσία και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε πυροσβεστική και δασικές υπηρεσίες.
  • Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα, τους εξοπλισμούς, τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και το χρέος στο πλαίσιο της δημοσιονομικής “πειθαρχίας” και των διάφορων μέτρων της ΕΕ.
  • Καμιά αλλαγή χρήσης γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Πρόγραμμα πλήρους προστασίας των δασικών περιοχών ώστε να αναγεννηθούν με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο. Ο λαός θα σώσει το λαό! Ενεργός συμμετοχή, αλληλεγγύη και επαγρύπνηση.
  • Δεν θα ανεχθούμε σχέδια για κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας με αναστολή βασικών άρθρων του Συντάγματος, περιορισμό δικαιωμάτων ελευθεριών!
Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα