ΑΘΗΝΑ
01:11
|
23.04.2024
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ «για την επιλογή της κυβέρνησης να παράσχει πλημμελή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται επί μέρες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Και δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ προς την κυβέρνηση για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για τις εξελίξεις των πυρκαγιών που μαίνονται επί μέρες σε ολόκληρη τη χώρα. Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα στην Κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, για την απουσία ενημέρωσης ενώ τα ερωτήματα είναι πολλά και οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας και προς τον Ν. Χαρδαλιά για την ενημέρωση μέσω διαγγελμάτων, αρνούμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στη νέα επιστολή της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύεται η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη  να παράσχει πλημμελή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται επί μέρες σ’ όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα τονίζει ότι ακόμη δεν έχει λάβει καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικό συνεργείο στην περιοχή της Βαρυμπόμπης καθώς και για την έρευνα και απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν άπραγοι την επίθεση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

  «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για την επιλογή της κυβέρνησης να παράσχει πλημμελή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται επί μέρες σ’ όλη την Ελλάδα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις. Ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να θέτουν ερωτήματα και η ενημέρωση είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα για ενημέρωση.

Εσείς, ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος και μέλος της Ένωσης Συντακτών γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ενημέρωση των δημοσιογράφων αποτελεί βασική παράμετρος του Κώδικα Δεοντολογίας. Όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας.».

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία στην περιοχή της Βαρυμπόμπης καθώς και για την έρευνα και απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν άπραγοι τα γεγονότα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                 Η Πρόεδρος                                      Ο Γενικός Γραμματέας»
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Στην Ουρουγουάη η Σακελλαροπούλου

Σκοτώθηκε Ισπανός στρατιωτικός σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα