ΑΘΗΝΑ
18:47
|
25.04.2024
O υπουργός Άμυνας προτείνει την επίσπευση των εμβολιασμών ως τα μέσα Σεπτέμβρη καθώς είναι ανεμβολίαστος ένας στους δύο του στρατού ξηράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των στρατιωτικών στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ως τις 15 Σεπτέμβρη συστήνει υπόμνημα του Πενταγώνου που έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο ΑΡ.

Στο μνημόνιο του Πενταγώνου, που υπογράφεται από τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, δεν αποκλείεται πιθανή αλλαγή στην ημερομηνία της καταληκτικής ημερομηνίας εμβολιασμών στις ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση που το εμβόλιο της Pfizer πάρει την τελική έγκριση από την ομοσπονδιακή Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ή συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα της πανδημίας.

Ο υπουργός αναφέρει μάλιστα ότι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την έγκριση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ώστε να γίνουν τα εμβόλια υποχρεωτικά ως τα μέσα Σεπτέμβρη ή και νωρίτερα εάν τα εμβόλια εξασφαλίσουν την έγκριση από την FDA.

Είχε προηγηθεί μία βδομάδα πριν η δήλωση του Προέδρου Μπάιντεν σε ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, προκειμένου να καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης που θα απαιτεί τον εμβολιασμό των στρατιωτικών στο πλαίσιο ευρύτερης εκστρατείας αύξησης των εμβολιασμών στο προσωπικό του ομοσπονδιακού κράτους.

Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και την βάση στην οποία υπηρετούν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί μπορεί να κάνουν έως και 17 διαφορετικά εμβόλια.

Στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως πάνω από 1.000.000 στρατιωτικοί και πως περίπου 237.000 άλλοι έχουν πάρει την πρώτη δόση εμβολίου.

Το πολεμικό ναυτικό έχει αναφέρει πως είναι εμβολιασμένο τουλάχιστον με μία δόση εμβολίου της Pfizer το 74% του ενεργού προσωπικού που υπηρετεί. Σε τουλάχιστον 65% κυμαίνεται το ποσοστό εμβολιασμού στην πολεμική αεροπορία και στο 60% στους έφεδρους. Στο στρατό ωστόσο παρουσιάζεται το πιο χαμηλό ποσοστού εμβολιασμού καθώς ανέρχεται περίπου στο 50%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα