ΑΘΗΝΑ
09:32
|
25.04.2024
Η Γερουσία των ΗΠΑ υπερψήφισε το σχέδιο νόμου ύψους 1,2 τρισεκ. δολαρίων, για επενδύσεις στις υποδομές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πριν από λίγη ώρα η Γερουσία των ΗΠΑ υπερψήφισε με ψήφους 69 υπέρ και 30 κατά το σχέδιο νόμου ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων (τρισεκ.) δολαρίων, για επενδύσεις στις υποδομές που παρουσιάζεται ως «ιστορικό» από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Αποτέλεσμα μηνών διαπραγματεύσεων και μιας σπάνιας ομοφωνίας ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς γερουσιαστές, αυτό το μεγάλο σχέδιο προβλέπει 550 δισεκατομμύρια (δισεκ.) δολάρια νέων ομοσπονδιακών δαπανών σε δρόμους, γέφυρες, μεταφορές αλλά και στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Είναι μια καλή μέρα. Είναι μια πολύ καλή μέρα. Ανεξάρτητοι, Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικανοί ενώνουν δυνάμεις, κατανοώντας ότι μπορούμε να συνεργαστούμε προς το συμφέρον όλων των Αμερικανών» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ενώπιον δημοσιογράφων και μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Οι Δημοκρατικοί έχουν ως στόχο να συζητήσουν και να ψηφίσουν τη μη δεσμευτική απόφαση των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις επόμενες ημέρες, ενώ η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως ένα πλαίσιο για μία πιο λεπτομερή και υποχρεωτικής εφαρμογής νομοθεσία, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι από την πλευρά τους έχουν έντονα αντιταχθεί στο μέγεθος, αλλά και στο κόστος αυτού του συνακόλουθου με το πρώτο νομοθετικού πακέτου, με τις δημοσκοπήσεις ωστόσο να δείχνουν ότι οι Αμερικανοί (πλειοψηφικά και ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών), το υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό, δημιουργώντας πίεση στην συντηρητική παράταξη.

Πηγές: Αxios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα