ΑΘΗΝΑ
14:12
|
11.08.2022
Αυξάνουν την πίεση στους ανεμβολίαστους (πλην εξαιρέσεων) η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κρατίδια...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην κατάργηση των δωρεάν τεστ, ενδεχομένως και από τον Οκτώβριο, καθώς και την είσοδο σε κλειστούς χώρους εμβολιασμένων, αναρρωσάντων και όσων προσκομίζουν αρνητικό τεστ φαίνεται πως προωθούν το επόμενο διάστημα η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κατά τόπους κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Τα τεστ κορωνοϊού θα εξακολουθήσουν ωστόσο να είναι δωρεάν για όσους δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή για όσους δεν έχει εκδοθεί σύσταση για εμβολιασμό όπως για εγκύους και εφήβους κάτω των 18 ετών.

Κορονοϊός Κορωνοϊός Archives - SuperGreeks ενημέρωση Ολλανδία

Σε βιντεοδιάσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 ομόσπονδων κρατιδίων αναφέρθηκε πως βασικός στόχος είναι να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι προκειμένου να εμβολιαστούν σε μία περίοδο κατά την οποία η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ραγδαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ντόιτσε Βέλλε, τους επόμενους μήνες θα εξακολούθησουν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα όπως είναι η τήρηση αποστάσεων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών σε λεωφορεία, τραίνα ή καταστήματα.

Πιθανή θεωρείται η συμφωνία ομοσπονδιακής κυβέρνησης και κυβέρνησης κρατιδίων ως προς την είσοδο, σε κλινικές, δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, εσωτερικούς χώρους εστίασης, εκκλησίες, κολυμβητήρια και κομμωτήρια, μόνο όσων έχουν εμβολιστεί πλήρως, έχουν αναρρώσει ή φέρουν αρνητικό τεστ. Όλα δείχνουν ότι το μέτρο θα ισχύσει ήδη από τον Αύγουστο.

Παράλληλα θα εξακολουθήσει να ισχύει το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της «επιδημιολογικής κατάστασης» στη Γερμανία.

Ομόφωνα οι υπουργοί Υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων τάσσονται υπέρ της παράτασης, από τη γερμανική βουλή, για ένα ακόμα τρίμηνο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βάσει αυτού του πλαισίου τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων διατηρούν τη δυνατότητα επιβολής έκτακτων μέτρων όπως τα τεστ κορωνοϊού, οι εμβολιασμοί, τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών καθώς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υποκλοπές: Πόσοι εισαγγελείς θα επιστρατευθούν για να σωθεί ο Μητσοτάκης;

Μαζικές συλλήψεις για τον ομαδικό βιασμό 8 γυναικών στο Γιοχάνεσμπουργκ

Σχέδιο νομιμοποίησης 200.000 μεταναστών από τη Νικαράγουα ετοιμάζει η Κόστα Ρίκα

Ίσως επιβληθεί πρόστιμο στον Μπολσονάρου για πρόωρη εκλογική προπαγάνδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα