ΑΘΗΝΑ
03:02
|
17.01.2022
Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό οι Γάλλοι από τον Οκτώβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το εμβολιαστικό της πρόγραμμα η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (11/8) ότι από τα μέσα Οκτωβρίου σταματούν τα δωρεάν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, εκτός αν αυτά συνταγογραφούνται από γιατρούς.

Το μέτρο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Μακρόν από τα μέσα Ιουλίου, με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης να ανακοινώνει σήμερα ότι «τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19 χωρίς ιατρική συνταγογράφηση θα πληρώνονται από τους ιδιώτες από τα μέσα Οκτωβρίου στη Γαλλία».

Ανακοινώθηκε παράλληλα ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο εκστρατεία για μια επαναληπτική τρίτη δόση του εμβολίου στις «πληθυσμιακές ομάδες που κινδυνεύουν». Στόχος την κυβέρνησης ήταν να έχουν εμβολιαστεί 50 εκατομμύρια πολίτες με την πρώτη δόση έως το τέλος Αυγούστου. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι σε καλό δρόμο καθώς 37,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως και το 67% του γαλλικού πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Τέλος στο πλαίσιο των σημερινών ανακοινώσεων, έγινε γνωστό πως στις Γαλλικές Αντίλλες όπου η υγειονομική κατάσταση είναι δραματική, σύμφωνα με τα λόγια του Μακρόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την καραντίνα στη Γουαδελούπη, όπως ισχύει πλέον στη Μαρτινίκα, με αποτέλεσμα να κλείσουν κυρίως εστιατόρια, μπαρ και πλαζ.

Πηγές: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς «Αποφύγετε τα ταξίδια στην Ουκρανία»-Έκρυθμη κατάσταση

Νετανιάχου: Διαπραγματεύσεις για τέλος της δίκης διαφθοράς

Η Όμικρον αποκαλύπτει τις δυσκολίες των δημόσιων νοσοκομείων της Ευρώπης

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους ενήλικες στην Αυστρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα