ΑΘΗΝΑ
18:03
|
18.04.2024
Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό οι Γάλλοι από τον Οκτώβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το εμβολιαστικό της πρόγραμμα η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (11/8) ότι από τα μέσα Οκτωβρίου σταματούν τα δωρεάν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, εκτός αν αυτά συνταγογραφούνται από γιατρούς.

Το μέτρο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Μακρόν από τα μέσα Ιουλίου, με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης να ανακοινώνει σήμερα ότι «τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19 χωρίς ιατρική συνταγογράφηση θα πληρώνονται από τους ιδιώτες από τα μέσα Οκτωβρίου στη Γαλλία».

Ανακοινώθηκε παράλληλα ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο εκστρατεία για μια επαναληπτική τρίτη δόση του εμβολίου στις «πληθυσμιακές ομάδες που κινδυνεύουν». Στόχος την κυβέρνησης ήταν να έχουν εμβολιαστεί 50 εκατομμύρια πολίτες με την πρώτη δόση έως το τέλος Αυγούστου. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι σε καλό δρόμο καθώς 37,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως και το 67% του γαλλικού πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Τέλος στο πλαίσιο των σημερινών ανακοινώσεων, έγινε γνωστό πως στις Γαλλικές Αντίλλες όπου η υγειονομική κατάσταση είναι δραματική, σύμφωνα με τα λόγια του Μακρόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την καραντίνα στη Γουαδελούπη, όπως ισχύει πλέον στη Μαρτινίκα, με αποτέλεσμα να κλείσουν κυρίως εστιατόρια, μπαρ και πλαζ.

Πηγές: France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Νέα θηριωδία του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο al Shifa της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα