ΑΘΗΝΑ
01:12
|
24.09.2021
Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και την επιλογή του Σταύρου Μπένου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερα ή δεκαπενθήμερο το αργότερο θα εισπράξουν οι πληγέντες από τις φωτιές στην Ελλάδα τα πρώτα χρήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των ζημιών που υπέστησαν λόγω της πύρινης λαίλαπας, όπως δήλωσε μιλώντας στον ANT1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και οι προκαταβολές που θα δοθούν είναι ικανές για να αντιμετωπιστούν τα πρώτα προβλήματα των πυρόπληκτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η στεγαστική συνδρομή και μια σειρά απαλλαγών, φορολογικών κ.ά. Ο κ. Σκυλακάκης δεσμεύτηκε ότι οι πληγέντες θα εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται μέσα στο επόμενο δεκαήμερα ή δεκαπενθήμερο το αργότερο. Άλλωστε, όπως είπε στη συνέχεια, πέραν της αρχικής αρωγής προς τους πυρόπληκτους τα χρήματα που δικαιούνται θα καταβληθούν σε 3 φάσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι φωτιές που έπληξαν την χώρα μας τις τελευταίες μέρες, είναι μια νέα μορφή πυρκαγιών που αποκαλούνται μέγα- φωτιές και έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ήδη στη Μεσόγειο. Συμπλήρωσε δε ότι αυτές οι φωτιές θα μείνουν και μάλιστα θα χειροτερεύουν καθώς είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής και δυστυχώς θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές.

Ερωτηθείς για τα κατεστραμμένα επαγγελματικά κτίρια, είπε ότι θα αποζημιωθούν τόσο οι ενοικιαστές όσο και οι ιδιοκτήτες, αφού υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η απαλλαγή για τους υπόχρεους θα γίνεται αυτόματα από τη στιγμή που θα υποβάλλουν τις αιτήσεις για αποζημίωση στην ειδική πλατφόρμα, ενώ θα υπάρξουν και αναστολές εργασίας για το προσωπικό των επιχειρήσεων που επλήγησαν, με την σχετική αποζημίωση.

Αναφερόμενος στην επιλογή του Σταύρου Μπένου για την επιτροπή ανασυγκρότησης της Εύβοιας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι ήταν μια επιλογή συναινετικού χαρακτήρα, στο κλίμα κινήθηκε χθες και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είδη πολυτελείας τα φρούτα και τα λαχανικά για τους φτωχούς στη Γερμανία

Προχωρούν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ πριν το οριστικό ξεπούλημα…

Σίσι: “Βαριά απειλή” ασφαλείας το αδιέξοδο παζάρι για το αιθιοπικό φράγμα

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Αχρείαστη η ένταση στο Αιγαίο – Δεν θα ανεχθούμε νέο 2015

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα