ΑΘΗΝΑ
08:13
|
26.04.2024
Αίσθηση δημιουργεί η συνέντευξη Ερντογάν στο CNN Turk καθώς επιβεβαιώνει την επιμονή της Άγκυρας για "ρόλο" και στο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να συναντηθεί με τον ηγέτη των Ταλιμπάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να τεθεί τέλος στις μάχες στο Αφγανιστάν.

Ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο CNN Turk.

Συνέντευξη με “σκονάκι”;

Πάντως, η συνέντευξη Ερντογάν στο CNN Turk φαίνεται πως προκαλεί συζητήσεις και για έναν άλλο ανεξακρίβωτο, επί του παρόντος, λόγο, καθώς κάνει το γύρο του διαδικτύου στιγμιότυπο που εμφανίζει στο βάθος της αίθουσας πίνακα που λέγεται πως έχει “σκονάκι” τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων με το σύστημα “ότοκιου” .

Η Τουρκία προσφέρθηκε να αναπτύξει στρατεύματα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και επί εβδομάδες διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν έχει ζητήσει να πληρούνται οι οικονομικές, υλικοτεχνικές και διπλωματικές συνθήκες.

Οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία να μην διατηρήσει στρατεύματα στο Αφγανιστάν για να φυλάσσουν αεροδρόμιο αλλά η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται πως επιμένει προσπαθώντας να αξιοποιήσει την “ευκαιρία” αποχώρησης των ΗΠΑ από την περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα