ΑΘΗΝΑ
13:12
|
26.04.2024
Ο Αμερικανός επιστήμονας σημείωσε πως «έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε κάποια πρώτα σημάδια μείωσης της αποτελεσματικότητας και της διάρκειας των εμβολίων».
FILE PHOTO: Anthony Fauci, MD, Director, National Institute of Allergy and Infectious Diseases, National Institutes of Health, testifies during a U.S. Senate Senate Health, Education, Labor, and Pensions Committee Hearing to examine COVID-19. Washington, D.C., U.S., September 23, 2020. Graeme Jennings/Pool via REUTERS/File Photo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δρ. Άντονι Φάουτσι, δήλωσε πως πιθανά όλοι οι άνθρωποι θα χρειαστούν να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της νόσου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CBS, ο Αμερικανός επιστήμονας σημείωσε πως «έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε κάποια πρώτα σημάδια μείωσης της αποτελεσματικότητας και της διάρκειας των εμβολίων».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η παροχή της ενισχυτικής δόσης δεν είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Προτεραιότητα για την τρίτη δόση πρέπει να δίνεται στους πολίτες που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως στους καρκινοπαθείς και στους ασθενείς με μεταμόσχευση οργάνων» πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Ακόμα, δήλωσε ότι για εμβολιασμένες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, συλλέγονταν δεδομένα ώστε να προσδιοριστεί εάν ή πότε η προστασία τους από τις δόσεις του εμβολίου αρχίζει να φθίνει και να βρίσκεται κάτω από ένα «κρίσιμο επίπεδο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα