ΑΘΗΝΑ
12:12
|
01.07.2024
Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται στον Βορρά όπου τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βιβλικές διαστάσεις παίρνουν οι πλημμύρες στην πολύπαθη Τουρκία, καθώς μέχρι αυτή την ώρα τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ένα ακόμη αγνοείται από τις κατακλυσμιαίες πλημμύρες που έπληξαν την Κασταμονή  στην περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας, σύφωνα με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD).

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται στην Κασταμονή όπου τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους.

Σημειώνεται ότι πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης στην Μπαρτίν, όπου ένας άνδρας άφησε χθες την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή, αλλά και στη Σινώπη, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές με ελικόπτερα και ενώ οι δρόμοι έχουν κλείσει, καθώς γέφυρες είτε κατέρρευσαν, είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Βάσει των προβλέψεων της μετεωρολογικής υπηρεσίας, οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή θα περιοριστούν αύριο, Παρασκευή (13/08).

Η εναλλαγή του καύσωνα με τις καταρρακτώδεις βροχές τον τελευταίο μήνα στη χώρα έχουν προκαλέσει βιβλικές καταστροφές και η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για ανεπάρκεια.

Το Υπουργείο Εσωτερικών διά της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, έχουν ενημερώσει διά της διπλωματικής οδού την Τουρκική πλευρά, ότι είναι στη διάθεσή τους για τυχόν βοήθεια λόγω της μεγάλης καταστροφής που προκλήθηκε από τις πλημμύρες που έπληξαν την γείτονα χώρα τις τελευταίες ώρες. Η Τουρκία από την πλευρά της ευχαρίστησε τη χώρα μας και θα μας ενημερώσει αν απαιτηθεί η βοήθεια αυτή. 

Υψηλά πρόστιμα σε αντιπολιτευτικά ΜΜΕ

Eν τω μεταξύ, χθες τα μεσάνυχτα το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας επέβαλε πρόστιμο σε 6 αντιπολιτευόμενα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Αφορμή για τις αποφάσεις, οι οποίες καταδικάζουν τα αντιπολιτευόμενα μέσα σε καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών στην χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, ήταν ειδήσεις και μεταδόσεις για τις φονικές πυρκαγιές.

Από τις πρώτες μέρες των πυρκαγιών, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν κατηγορούσαν τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ ότι προκαλούσαν πανικό, μεταδίδοντας μόνο την φρίκη των πυρκαγιών που μαίνονταν ανεξέλεγκτες, ενώ δεν έδιναν έμφαση στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Χθες ο ίδιος ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις πυρκαγιές, επανέλαβε τις αιτιάσεις για εμπρησμούς από μέλη του ΠΚΚ, τονίζοντας ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες έχουν πληροφορίες και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσαγωγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες τυλίχθηκε βαγόνι του προαστιακού στην Ακράτα

Συναγερμός για πυρκαγιά στη Χίο-Μήνυμα από το 112

Πατήσια: Συνελήφθη καταζητούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα