ΑΘΗΝΑ
22:03
|
15.05.2024
Σχεδόν αμαχητί παραδίδονται η μία μετά την άλλη πόλεις του Αφγανιστάν στους Ταλιμπάν...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν σήμερα την έδρα της αστυνομίας της Χεράτ, τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Αφγανιστάν, στη δυτική πλευρά της χώρας.

Συμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι Ταλιμπάν δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση από την πλευρα των αφγανικών δυνάμεων.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε μέσω Twitter ότι “ο εχθρός τραπηκε σε φυγή… Δεκάδες στρατιωτικά οχηματα, όπλα και πολεμοφόδια έπεσαν στα χέρια” των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν έχοντας θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους το Δυτικό Αφγανιστάν επιταχύνουν τις επιχειρήσεις για την πλήρη κατάληψη και τους βορειοανατολικού τμήματος της χώρας. Είναι φανερό πως δεν συναντούν παρά ελάχιστη αντίσταση καθώς αρκετοί από τους διοικητές επαρχιών φαίνεται πως αποχωρούν με ασφάλεια κατόπιν συμφωνίας παραδίδοντας αμαχητί τις πόλεις στους τζιχαντιστές,αρκετοί από τους οποίους μετακινούνται με τα αμερικανικά τεθωρακισμένα Humvee που παίρνουν ως λάφυρα πολέμου και με τους φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών (RPG) στον ώμο.

Νωρίς σήμερα το απόγευμα, οι Ταλιμπάν φάνηκαν να φθάνουν και στην κεντρική πλατεία της νότιας πόλης Κανταχάρ, δηλώνοντας πως έχουν θέσει και αυτή την πόλη υπό τον έλεγχό τους.

Με αυτούς τους ρυθμούς είναι θέμα λίγου χρόνου να καταρρεύσει η αφγανική κυβέρνηση και μαζί της ο “μύθος” των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, πως τάχα “βοήθησαν” την ανασυγκρότηση της χώρας μετά από 20 χρόνια στρατιωτικών επιχειρήσεων και κατοχής και έπειτα από τα 830 δισ. δολάρια που υποτίθεται πως έδωσαν για την δημιουργία υποδομών, αφγανικού στρατού και ασφάλειας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε βάση του Ισραήλ σε βάθος 35 χιλιομέτρων

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα