ΑΘΗΝΑ
08:54
|
20.09.2024
«Οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή δεν αφορούν γενικά σε “λάθη” αλλά στη συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μάταια ο πρωθυπουργός αναζητεί συγχωροχάρτι, γιατί οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή δεν αφορούν γενικά σε “λάθη” αλλά στη συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων, να αντιμετωπίζουν ως “κόστος” την προστασία της ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τη συνέντευξη Τύπου του Κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Μάταια ο πρωθυπουργός αναζητεί συγχωροχάρτι, γιατί οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή δεν αφορούν γενικά σε “λάθη” αλλά στη συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων, να αντιμετωπίζουν ως “κόστος” την προστασία της ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό δεν έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας.

Το γεγονός ότι δε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, πρώτα απ’ όλα το εξασφάλισε η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία στα πύρινα μέτωπα, εκεί όπου κάτοικοι με πυροσβέστες και εθελοντές, έδωσαν μάχη να προστατεύουν τη ζωή, τις περιουσίες τους, τον φυσικό πλούτο.

Αν για τον πρωθυπουργό η επόμενη μέρα, ενώ οι πυρκαγιές συνεχίζονται, ξεκινάει με όχημα τη δήθεν “πράσινη μετάβαση”, για να τρέξουν γρήγορα τα επιχειρηματικά σχέδια που θυσιάζουν το περιβάλλον για τα κέρδη των λίγων, για το λαό ξεκινάει με τον αγώνα να αποκατασταθεί πλήρως ότι καταστράφηκε, να ματαιωθούν οι “μπίζνες” πάνω στα καμμένα.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα