ΑΘΗΝΑ
13:38
|
21.01.2022
Προτεραιότητα ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε η πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, δήλωσε ότι τα σύνορα της χώρας της θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος υποστήριξε ότι η στρατηγική εξάλειψης είναι η καλύτερη για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για να παραμείνει ανοικτή η οικονομία της χώρας.

Η Τζασίντα Άρντερν υπογράμμισε ότι προτεραιότητά της είναι ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας μέχρι το τέλος του 2021. Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ένα νέο μοντέλο για τις μετακινήσεις των πολιτών χωρίς καραντίνα, το οποίο ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Νέα Ζηλανδία είναι από τις χώρες που κατάφερε να ελέγξει με μεγάλη επιτυχία την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει μόλις 26 θανάτους σε σύνολο περίπου πέντε εκατομμυρίων πολιτών.

“Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ανοίξουμε πλήρως τα σύνορά μας”, τόνισε η Άρντερν σε ομιλία της σε φόρουμ με θέμα την επανασύνδεση της Νέας Ζηλανδίας με την παγκόσμια κοινότητα. “Τα βήματά μας για το άνοιγμα της χώρας πρέπει να είναι προσεκτικά και προμελετημένα γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε με ασφάλεια, με αυτοπεποίθηση και με βεβαιότητα”, πρόσθεσε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Covid-19: Τα δύο πρώτα κρούσματα της υπο-παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα

Ο προβλέψιμος κύριος Μπλίνκεν και ο απρόβλεπτος κύριος Λαβρόφ…

Ξεπέρασαν τα 343 εκ. τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως

Νew York Times: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν το φράγμα Τάμπκα στη Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα