ΑΘΗΝΑ
16:14
|
20.04.2024
Ο Αλεξάντερ Κουράνοφ φέρεται πως έδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες για προηγμένη τεχνολογία σχετικά με υπερηχητικά όπλα και αεροσκάφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθυντής της εταιρίας αεροδιαστημικής NIGS Αλεξάντερ Κουράνοφ συνελήφθη απόψε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες FSB στη Μόσχα με την κατηγορία πως παρέδωσε ευαίσθητες πληροφορίες προηγμένης τεχνολογίας σε ξένες δυνάμεις.

Ο Κουράνοφ σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου Λεφόρτοβο θα μείνει υπό κράτηση για περίπου δύο μήνες, έως τις 9 Οκτωβρίου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και συλλεχθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του για την βαριά κατηγορία της προδοσίας.

Πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX υποστήριξε ότι τα πρώτα στοιχεία εναντίον του Κουράνοφ ο οποίος εργαζόταν για πολλά χρόνια πάνω στις τεχνολογίες για την κατασκευή υπερηχητικών όπλων, έδωσε σε “ξένο πολίτη” πληροφορίες εμπιστευτικής φύσης για “προηγμένες επιστημονικές εξελίξεις”.

Άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι που σχετίζονται με την υπόθεση πρόσθεσαν πως η εταιρία στην οποία είναι διευθυντής ο Κουράνοφ εργάζεται πάνω σε υπερηχητικά αεροσκάφη που “μπορούν να πετάξουν πολλές φορές γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα