ΑΘΗΝΑ
15:16
|
08.08.2022
Η Σάρα Ρέινσφορντ, μία από τους ανταποκριτές του BBC, κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα επιστρέψει στην πατρίδα της σε «μια συμβολική απέλαση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ζήτησε από δημοσιογράφο του BBC να εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε εκπνέει η ισχύς της βίζα της, σε αντίποινα για τη διακριτική μεταχείριση που θεωρεί ότι επιφυλάσσει η Βρετανία σε βάρος Ρώσων δημοσιογράφων.

Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossigya-24 μετέδωσε πως η Σάρα Ρέινσφορντ, μία από τους ανταποκριτές του βρετανικού δικτύου κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα επιστρέψει στην πατρίδα της σε «μια συμβολική απέλαση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη διαπίστευση της Ρέινσφορντ για να εργάζεται ως ξένη δημοσιογράφος στη Μόσχα, σε αντίποινα για το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ανανεώνει ούτε εκδίδει βίζες για Ρώσους δημοσιογράφους.

Το BBC και η Ρέινσφορντ δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως θα σχολιάσει για το θέμα αφού σχολιάσει πρώτα η δημοσιογράφος. Η βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα αρνήθηκε να κάνει άμεσα σχόλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρέινσφορντ έχει υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν ανταποκρίτρια του BBC σε Τουρκία, Ισπανία και την Κούβα.

Πηγές: The Moscow Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με ευθύτητα και ευθύνη

Κυριάκος Μητσοτάκης και υποκλοπές: «Δεν το γνώριζα…»  

Βενιζέλος: «Μεγάλων διαστάσεων σφάλμα» η θέση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

«Ψεύτης» και «επικίνδυνος» ο Μητσοτάκης για τον Ηλιόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα