ΑΘΗΝΑ
01:20
|
27.09.2024
Ένας άντρας 23 ετών φέρεται να είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης στο Πλίμουθ της νότιας Αγγλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες για το «σκοτεινό» παρελθόν του μακελάρη στο Πλίμουθ της Αγγλίας, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους -ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι πέντε ετών- πριν αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Daily Mail, πρόκειται για τον 23χρονο Τζέκ Ντέιβισον (Jake Davison), χειριστή γερανού στο επάγγελμα, μηδενιστή ο οποίος φανταζόταν ότι ήταν ο «Εξολοθρευτής», και εκτός των άλλων συνδεόταν με κίνημα μισογυνισμού, το οποίο βρίσκεται πίσω από μαζικές δολοφονίες σε ΗΠΑ και Καναδά.

Ο Ντέιβισον -σύμφωνα πάντα με την Daily Mail- που φαίνεται να είχε εμμονή με το ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστικός στις γυναίκες, κατονομάστηκε από τους γείτονες ότι ήταν ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κατά αθώων πολιτών, σκοτώνοντας μεταξύ άλλων τη μητέρα του και τον αδερφό του.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ο μαθητευόμενος χειριστής γερανών ήταν ενεργός χρήστης στο YouTube, όπου αποκαλούσε τον εαυτό του «Καθηγητή Βάφλα». Μάλιστα, πρόσφατα είχε δημοσιεύσει βίντεο με τον εαυτό του να γυμνάζεται, ενώ σε άλλο υποστήριζε πως η ανθρωπότητα βρίσκεται στο «χείλος της εξαφάνισης» με χυδαίες εκφράσεις κατά του γυναικείου φύλου.

Δύο ημέρες πριν το μακελειό, είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για ένα βίντεο που παρουσίαζε ένα ημιαυτόματο όπλο Μ1 Garand.

«Ξυπνάς και κοιτάς τον τοίχο και σκέφτεσαι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά είμαι ακόμα στο ίδιο σπίτι, την ίδια κατάσταση, όλα μοιάζουν ίδια». «Μου αρέσει να σκέφτομαι μερικές φορές ότι είμαι ο «Εξολοθρευτής» ή κάτι τέτοιο» ήταν κάποιες από τις φράσεις που ο ίδιος είχε μοιραστεί κατά το παρελθόν.

Πριν από 15 ημέρες, ο 23χρονος μίλησε για τη σχέση του με κίνημα μισογυνιστών, το οποίο έχει συνδεθεί με μια σειρά μαζικών δολοφονιών στις ΗΠΑ. 

Πηγές: Daily Mail, Sky News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το βίαιο θάνατο Πακιστανού μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνομιλίας Μελόνι-Σολτς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ: «Νίκη στην αντίσταση της Μέσης Ανατολής» (εικόνες)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα