ΑΘΗΝΑ
12:07
|
19.05.2024
Η επίθεση σε Πακιστανούς μετανάστες έγινε από μέλη συμμορίας τραμπούκων που δρα συχνά στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βάναυση ρατσιστική επίθεση με σκοπό τον εκφοβισμό και την ληστεία κατά Πακιστανών εργατών από ομάδα ντόπιων στο χωριό Άγιος Γεώργιος Λασιθίου Κρήτης καταγγέλλουν κάτοικοι στην κρητική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Creta24.

Άγιος Γεώργιος Οροπεδίου Λασιθίου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας που στηρίζεται σε καταγγελίες κατοίκων-αυτόπτων μαρτύρων, η επίθεση έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, 11 Αυγούστου, όταν μία συμμορία έξι – επτά ανδρών εισέβαλε στα δύο σπίτια όπου μένουν οι μετανάστες από το Πακιστάν και αρχικά με ξύλα άρχισαν να τους χτυπούν στο πρόσωπο και στο σώμα, απαιτώντας να τους παραδώσουν τις οικονομίες τους.

Όταν  οι εργάτες αντιστάθηκαν, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν για εκφοβισμό.  Ενας εκ των Πακιστανών που δέχτηκε επίθεση, για να γλυτώσει από το ξύλο που δεχόταν, πήδηξε από τον πρώτο όροφο. Τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο, καθώς στον τόπο της επίθεσης ήρθαν αστυνομικοί που τους κάλεσαν κάτοικοι της περιοχής προτού συμβούν χειρότερα.

Σύμφωνα με το creta24, η συμμορία των κακοποιών που κατοικούν στο Οροπέδιο Λασιθίου και άλλες περιοχές του νομού, είναι γνωστή στην περιοχή καθώς δημιουργεί συχνά προβλήματα. Ορισμένοι εκ των δραστών φέρεται πως έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν.

Τα στοιχεία τους είναι γνωστά στην Αστυνομία η οποία φέρεται να έχει ξεκινήσει διαδικασία για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα