ΑΘΗΝΑ
21:42
|
02.05.2024
Στην Τουρκία, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κρατείται ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Τουρκία, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κρατείται ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδία «δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης, ο οποίος ξεκίνησε από την Αθήνα την Παρασκευή το πρωί 13 Αυγούστου 2021 με πτήση των τουρκικών αερογραμμών με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια επρόκειτο να μεταβεί στην Τραπεζούντα για να πάρει μέρος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία την Παναγία Σουμελά στο όρος Μελά στην Ματσούκα του Πόντου την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, ειδοποιήθηκε μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους αστυνομικούς πως δεν μπορεί να περάσει στη χώρα, ενώ τον οδήγησαν σε ένα χώρο όπου του δήλωσαν πως δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα από τις τουρκικές αρχές αναμένεται τις επόμενες ώρες η απέλαση του προέδρου της ΠΟΕ.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό καθώς πρόσφατα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ., Στέλιος Κούλογλου είχε καταθέσει ερώτηση προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζ. Μπορέλ, σχετικά με το ζήτημα της κράτησης και απέλασης Ελλήνων επιστημόνων από την Τουρκία

Πηγές: Capital. gr, Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα