ΑΘΗΝΑ
04:53
|
20.09.2024
Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό που σημειώθηκε στην Αϊτή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Αϊτή το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα του France24, την ώρα που οι καταστροφές στο έθνος της Καραϊβικής, του οποίου οι πληγές είναι ακόμη νωπές από τον καταστροφικό σεισμό του 2010 που μετέτρεψε ένα μεγάλο μέρος του Port au Prence και των κοντινών πόλεων σε σκονισμένα ερείπια, σκοτώνοντας περισσότερα από 200.000 άτομα και τραυματίζοντας περίπου 300,000 άλλους.

«Πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί, άνθρωποι είναι νεκροί και μερικοί βρίσκονται στο νοσοκομείο» δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Christella Saint Hilaire, που ζει κοντά στο σημείο όπου ο σεισμός ήταν περισσότερο αισθητός. 

Σημειώνεται ότι το USGS εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, ενημερώνοντας ότι κύματα έως και τριών μέτρων είναι πιθανό να εμφανιστούν κατά μήκος της ακτογραμμής της Αϊτής, ωστόσο στη συνέχεια ήρε την προειδοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός έρχεται λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου ο πρόεδρος Jovenel Moise δολοφονήθηκε στο σπίτι του από μια ομάδα ενόπλων, σε μια υπόθεση που συντάραξε την μια χώρα που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό ζητήματα φτώχειας, βίας και προστιθέμενης Covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα