ΑΘΗΝΑ
02:43
|
04.05.2024
“Η σημερινή είναι μια μαύρη μέρα για την Μπάγερν” – Γνωστός ως Bomber ήταν ο τρόμος των αντιπάλων από το σημείο του πέναλτι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου και της Μπάγερν Μονάχου, Γκερντ Μίλερ. Ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς και σκόρερ όλων των εποχών. Ο Μίλερ σημείωσε 68 γκολ στις 62 εμφανίσεις του με τη φανέλα της Δυτικής Γερμανίας και ήταν αυτός που χάρισε με το τέρμα του στη χώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 με αντίπαλο την εθνική Ολλανδίας.

Ο Γκερντ Μίλερ πέτυχε συνολικά 547 γκολ στις 594 εμφανίσεις του στο γερμανικό πρωτάθλημα (Μπούντεσλιγκα) ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου για 15 ολόκληρα χρόνια. “Η σημερινή είναι μία ημέρα θλίψης, μια μαύρη ημέρα για την Μπάγερν Μονάχου και τους οπαδούς της”, δήλωσε ο πρόεδρος της βαυαρικής ομάδας, Χέρμπερτ Χάινερ. “Ο Γκερντ Μίλερ ήταν ένας σπουδαίος επιθετικός, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, μια προσωπικότητα του παγκόσμιου ποδόσφαιρου. Συμπαραστεκόμαστε ενωμένοι στη θλίψη της συζύγου του Ούσι και της οικογένειάς του”, πρόσθεσε.

Για πολλά χρόνια ο Μίλερ έδινε μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Η σύζυγός του είχε δηλώσει πέρυσι πως ο Μίλερ, γνωστός κι ως ο “Der Bomber” “φτάνει ήρεμα προς το τέλος του”.

Μέχρι και σήμερα ο Μίλερ παραμένει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπούντεσλιγκα με 365 τέρματα σε 427 εμφανίσεις. Συνολικά, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, μέτρησε 711 τέρματα σε 780 εμφανίσεις. Μέχρι και το 2012 ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που είχε πετύχει 85 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, με τον Λιονέλ Μέσι να τον ισοφαρίζει και στην συνέχεια να τον ξεπερνά με 91 γκολ συνολικά μέσα στην συγκεκριμένα χρονιά.

Το BBC αναφέρει ότι ο Γκερντ Μίλερ ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων του από το σημείο του πέναλτι. Μάλιστα τον είχαν αποκαλέσει τον “Μοχάμεντ Άλι των πέναλτι”. Αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσιά του το 1982.

Πηγή: BBC Sports


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα