ΑΘΗΝΑ
09:19
|
23.09.2024
Οι πλημμύρες που σάρωσαν πόλεις σε τουρκικές επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας προκάλεσαν τον θάνατο 70 ανθρώπων ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν 47 ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πλημμύρες που σάρωσαν πόλεις σε τουρκικές επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας προκάλεσαν τον θάνατο 70 ανθρώπων ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν 47 ανθρώπους που αγνοούνται, δήλωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, στις πλημμύρες που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα εξήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες στην επαρχία Κασταμονή, άλλοι εννέα στη Σινώπη και ένας στην Μπαρτίν, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Μέχρι στιγμής 47 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στην Κασταμονή και στη Σινώπη, ανέφερε πάντα η AFAD και προσέθεσε πως τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές, ορισμένοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πλεούμενων.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για το ενδεχόμενο περαιτέρω πλημμυρών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται σήμερα στις επαρχίες της Μαύρης Θάλασσας ανατολικά των περιοχών που επλήγησαν την περασμένη εβδομάδα.

Πηγές: CNN International, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρώτη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη Hellenic Train την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Ιαπωνία: Έξι νεκροί και αγνοούμενοι από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος-Πού θα βρέξει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα