ΑΘΗΝΑ
08:40
|
07.10.2022
Να διδαχθεί από τα λάθη της, καλεί μεταξύ άλλων την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να διδαχθεί από τα λάθη της, καλεί την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), με σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου με αφορμή την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια και με φόντο γενικότερα την αποτυχημένη διαχείριση των πρόσφατων πυρκαγιών κυρίως σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο.

Ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι «μέσα σε 3 ημέρες, 85.000, ακόμη, στρέμματα δάσους καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική» και συνολικά «σχεδόν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δάσους στη χώρα, σε λίγες εβδομάδες», το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει, όπως υποστηρίζει, την «απουσία σχεδίου πρόληψης», την «έλλειψη κάθε προετοιμασίας για την προστασία των δασών μας», και οι οποίες «οδήγησαν σε ζοφερές καταστάσεις για τη ζωή των πολιτών».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «η κλιματική κρίση είναι δεδομένη, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Απαιτεί σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας, που δεν υπήρξε. Είχαμε προειδοποιήσει άλλωστε…».

Και στο πολιτικό «δια ταύτα», «η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να διδαχθεί από τα λάθη της. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την πολιτική προστασία και την κλιματική κρίση είναι στο τραπέζι…».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρόφιμα: «Κόλαση επί της Γης» και Χάος βλέπει ο ΟΗΕ

«Η Αμερική έπεσε ξανά στα… γόνατά μας»

Χάρη Μπάιντεν σε φυλακισμένους για «απλή κατοχή» μαριχουάνας

Νέος απολογισμός θυμάτων στο ναυάγιο της Λέσβου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα