ΑΘΗΝΑ
13:10
|
23.04.2024
“Από την αποθέωση στην απαξίωση ένα τσιγάρο δρόμος” - Μετά τις αντιδράσεις, νέα ανάρτηση του τενίστα που πάλι δεν βγάζει νόημα…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις μετά τη δήλωση ότι θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μόνο όταν αυτό γίνει υποχρεωτικό. “Όχι, δεν το έχω κάνει. Κανείς δε μου είπε κάτι. Δεν έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εμβολιαστώ, είμαι σίγουρος γι αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν υποχρεωτικό για να αγωνιστώ. Οπότε όχι, δεν το έχω κάνει”, είπε χαρακτηριστικά ερωτηθείς από δημοσιογράφο. Την τοποθέτηση Τσιτσιπά και τις αντιδράσεις σχολίασε με ανάρτησή του ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι πρέπει τέτοιου είδους δηλώσεις να μας προβληματίσουν γενικότερα, ενώ αναφέρθηκε και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών. 

“Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας).

Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα. Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων.

Ο άδικος θάνατος ενός εμβολιασμένου συμπατριώτη μας γίνεται κυρίαρχη είδηση ενώ ‘ξεχνάμε’ ότι είχαμε 13,204 άδικους θανάτους ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας μέχρι στιγμής. Στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται απόψεις για τα εμβόλια από ‘πανεπιστημιακούς’ και ‘ειδικούς’ μπροστά στις οποίες η ανώριμη τοποθέτηση του επωνύμου τενίστα είναι ήσσονος σημασίας.

Ενόχλησε ο κ. Τσιτσιπάς αλλά μήπως πέρα από το δέντρο να δούμε και το δάσος;”, γράφει ο κ. Μόσιαλος.

Νέα ανάρτηση από τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια νέα ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, η οποία ερμηνεύτηκε ως απάντηση στην κριτική που δέχτηκε.

“Με το να προσέχεις τον εαυτό σου, προσέχεις επίσης και αυτούς που είναι δίπλα σου”, έγραψε. Μια ανάρτηση που προκάλεσε πάλι σχόλια, με τους followers του αθλητή να του θυμίζουν ότι ένας ανεμβολίαστος δεν μπορεί να μιλάει για τη φροντίδα των άλλων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα νέων Youth League

Εγκληματική οργάνωση βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη δολοφονία του Λυγγερίδη στο Ρέντη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα