ΑΘΗΝΑ
12:39
|
20.04.2024
Η αιφνιδιαστική συνάντηση στην Άγκυρα θεωρείται εξαιρετικά ασυνήθιστη δεδομένης της γεωπολιτικής κόντρας αμφοτέρων χωρών σε πολλά ζητήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σείχη Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν είχε απόψε στην Άγκυρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την την φιλοτουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, που επικαλείται πηγές στην τουρκική προεδρία, οι δύο άνδρες συζήτησαν “τρόπους βελτίωσης των διμερών σχέσεων συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου και των επενδυτικών ευκαιριών”.

Ωστόσο είναι βέβαιο πως επί τάπητος τέθηκαν και οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, με δεδομένη την προσπάθεια της Άγκυρας να εξασφαλίσει και εκεί ρόλο ώστε να ενισχύσει την γεωπολιτική επιρροή της στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ασίας.

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των Εμιράτων θεωρείται εκτός από ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη εξέλιξη καθώς οι δύο χώρες, τα τελευταία χρόνια, έχουν συχνά έρθει σε αντιπαράθεση καθώς υποστηρίζουν αντικρουόμενα συμφέροντα μεταξύ άλλων σε Λιβύη, Συρία, Υεμένη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα