ΑΘΗΝΑ
09:53
|
21.05.2024
Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται πλέον οι ανακάμπτοντες Σοσιαλδημοκράτες από την Χριστιανική Ένωση. Σταθερά δημοφιλέστερος για καγκελάριος ο Όλαφ Σολτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται πλέον οι ανακάμπτοντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD) από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών οι οποίοι παραμένουν σε πτωτική τροχιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Συγκεκριμένα, εάν οι γενικές εκλογές διεξήγοντο την Κυριακή, το SPD θα ελάμβανε 21% έναντι 23% της Χριστιανικής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινσιτούτου Infratest η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του ARD. Θα ελάμβανε δηλαδή 3 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD και θα κατέγραφε το υψηλότερο ποσοστό του από τον Ιανουάριο του 2018.

Το 17% (-2% ) θα επέλεγε τους Πράσινους και το 13% (+1%) το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP). Το ποσοστό της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) ανέρχεται στο 11% (+1%) και του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) 7% (+1%).

Πρώτος στις προτιμήσεις για καγκελάριος παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς (41%). Ακολουθούν με μεγάλη απόσταση ο συντηρητικός Άρμιν Λάσετ (16%) και η υποψήφια των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ (12%).

Τέλος, κυβέρνηση συνασπισμού υπό τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) προτιμά το 30% (-5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), όπως επίσης ένα άλλο 30% (+6%) επιθυμεί κυβέρνηση συνασπισμού υπό τους Σοσιαλδημοκράτες. Κυβέρνηση υπό τους Πράσινους προτιμά το 15% (-1%), ενώ το 25% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να μην εκφράζει καμία προτίμηση. 

Πηγές: Euronews, Europe Elects

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Νέα έκκληση από την Αυστραλία για την αποφυλάκιση του Τζούλιαν Ασάνζ

Το Ιράν αποχαιρετά τον πρόεδρό του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ευρωεκλογές: Συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα