ΑΘΗΝΑ
21:33
|
06.06.2023
Είναι ικανός να φτιάξει τον “Εξολοθρευτή” σχολιάζουν οι χρήστες στα social media – Τα Tesla Bot θα έχουν πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο παρουσιαστικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, παρουσίασε σχέδιο για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, ικανού να εκτελεί ανιαρά, επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, βασιζόμενου στην ίδια τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος υποσχέθηκε ότι το πρωτότυπο αυτού που βάφτισε Tesla Bot θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Θα έχει πέντε δάκτυλα στα χέρια και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό.

Το ρομπότ θα έχει “βαθύ αντίκτυπο” στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία, προεξόφλησε ο κ. Μασκ, αφού δυνητικά θα βάλει τέλος στην έλλειψη εργατικών χεριών και θα μειώσει το μισθολογικό κόστος. Πρόσθεσε πως θεωρεί σημαντικό το ρομπότ αυτό να μην είναι “πάρα πολύ ακριβό”, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος. Για τον ίδιο, η Tesla είναι “η σημαντικότερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο”, καθώς τα αυτοκίνητά της είναι ήδη ρομπότ με τροχούς, έχουν “συνείδηση” όταν κινούνται στους δρόμους, καθώς διαθέτουν λογισμικό που τους επιτρέπει να έχουν αντίληψη του περιβάλλοντός τους και να κινούνται «αυτόνομα», χωρίς επέμβαση του οδηγού.


“Είναι λογικό” επομένως να υπάρξει κι ένα ρομπότ της Tesla “με ανθρωποειδή μορφή”, πρόσθεσε. Ο Μασκ εκφράστηκε σε εκδήλωση της εταιρείας του για την πρόοδό της στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ). Μεταξύ άλλων, σκοπός της παρουσίασης, που αφορούσε κυρίως την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη δημιουργία πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων, ήταν η Tesla να προσελκύσει νέους μηχανικούς.

Το Tesla Bot θα έχει ύψος γύρω στο 1,73 μ. και θα είναι “φιλικό”, πάντως “θα μπορείτε να του ξεφύγετε τρέχοντας γρηγορότερα απ’ αυτό”, αφού δεν θα μπορεί να διανύει πάνω από πέντε χιλιόμετρα την ώρα, χαριτολόγησε ο κ. Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος οραματίζεται πως το ρομπότ της εταιρείας του θα φέρει έναν κόσμο στον οποίο η χειρωνακτική εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά “επιλογή”.

Ωστόσο, οι χρήστες στα social media είναι επιφυλακτικοί με τα νέα σχέδια του Μασκ. Σημειώνουν ότι δεδομένης της εμμονής αυτού του ανθρώπου με την επιστημονική φαντασία και την ποπ κουλτούρα είναι ικανός να δημιουργήσει κάτι σαν τον “Ελοξοθρευτή” ή το δυστοπικό σκηνικό της ταινίας “Εγώ, το Ρομπότ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Independent

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα θέλει τους Χόμο ναλέντι να θάβουν τους νεκρούς τους 100.000 χρόνια πριν τους Χόμο Σάπιενς

Spiegel: Υπαρκτός ο κίνδυνος τουρκικής χρεοκοπίας

Ο φασισμός ξανακατακτά την Ιταλία

Βορίδης αδειάζει Σκέρτσο: Εμφύλιος στη ΝΔ για την κοστολόγηση των κομμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα