ΑΘΗΝΑ
15:13
|
26.04.2024
Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε με έμφαση στην ηθική υποχρέωση να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες κατά του κορονοϊού.
Il presidente della Repubblica Sergio Mattarella durante la cerimonia del Ventaglio al Quirinale, Roma, 25 luglio 2019. ANSA/ALESSANDRO DI MEO
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά την παρέμβασή του σήμερα (Παρασκευή, 20/8) στο συνέδριο της καθολικής οργάνωσης «Comunione e Liberazione», στην πόλη Ρίμινι, αναφέρθηκε με έμφαση στην ηθική υποχρέωση να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες κατά του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε:

«Το αίσθημα ευθύνης ξεκινά από εμάς. Το να εμβολιαστούμε, για παράδειγμα. Δεν αποτελεί υπακοή σε μια αφηρημένη αρχή αλλά ξεκινά από την απτή πραγματικότητα, η οποία αποδεικνύει ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι το αποτελεσματικότερο μέσο που διαθέτουμε για να προστατευθούμε, να προστατέψουμε και τους ασθενέστερους και όσους είναι πιο εκτεθειμένοι σε σοβαρούς κινδύνους. Μια πράξη αγάπης προς όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως είπε – πριν από λίγες ημέρες – ο πάπας Φραγκίσκος».

Η είδηση έρχεται ενώ η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα 7,224 νέα κρούσματα Covid-19 και 49 θανάτους, ενώ 455 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Παράλληλα το πρόγραμμα εμβολιασμού ακολουθεί πτωτική πορεία, καθώς μέχρι χθες το 58% των Ιταλών είχε εμβολιαστεί πλήρως και το 68% με τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστά που θεωρούνται πως απέχουν αρκετά από τον στόχο του 70% για να επιτευχθεί το διαβόητο τείχος ανοσίας».

Πηγές: ANSA

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα