ΑΘΗΝΑ
09:54
|
09.06.2026
Το Ουζμπεκιστάν επέστρεψε 150 Αφγανούς πρόσφυγες στο Αφγανιστάν, μετά από συμφωνία με τους Ταλιμπάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ουζμπεκιστάν επέστρεψε 150 Αφγανούς πρόσφυγες στο Αφγανιστάν, μετά από συμφωνία με τους Ταλιμπάν και σε συνεννόηση με τους ίδιους τους πρόσφυγες, όπως ανακοίνωσε σήμερα την Παρασκευή (20/8) το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας της Κεντρικής Ασίας.

Συγκεκριμένα, η Τασκένδη ανέφερε πως στους πρόσφυγες είχαν δοθεί εγγυήσεις για την ασφάλειά τους και όλοι επέστρεψαν με ασφάλεια στα σπίτια τους μετά τις «απαραίτητες διατυπώσεις».

Δεν είναι σαφές πόσοι Αφγανοί έχουν περάσει στο Ουζμπεκιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους ισλαμιστές μαχητές. Η κυβέρνηση της Τασκένδης αρνείται ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν υψηλόβαθμα στελέχη του Αφγανιστάν, όπως ο εθνικός ηγέτης των Ουζμπέκων του Αφγανιστάν, στρατηγός Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση του ότι ο υπουργός Αμπντουλαζίζ Καμίλοφ συζήτησε από τηλεφώνου σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν με την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Γουέντι Σέρμαν σήμερα την Παρασκευή.

Πηγές: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραμπ: Σώοι οι πιλότοι του Apache που έπεσε στα Στενά του Ορμούζ

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Ιουνίου

Η φιλοσοφία είναι το νέο θύμα της κυβέρνησης Μελόνι: Εκτός οι Σπινόζα, Μαρξ και Γκράμσι

Ζαχάροβα: Η Ρωσία καταδικάζει έντονα την εγκληματική επίθεση του Κιέβου σε τρένο στην Κριμαία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα