ΑΘΗΝΑ
08:14
|
07.12.2021
Συνάντηση των ηγετών της G7 για επείγουσες συνομιλίες σχετικά με το Αφγανιστάν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτη ψηφιακή συνάντηση των ηγετών της G7 πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αυτή την περίοδο ασκεί την προεδρία της Ομάδας των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βρετανία).

«Θα καλέσω την Τρίτη τους ηγέτες της G7 για επείγουσες συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Είναι κρίσιμο η διεθνής κοινότητα να εργαστεί από κοινού προκειμένου να διασφαλίσει την απομάκρυνση πολιτών με ασφάλεια, να αποτρέψει μια ανθρωπιστική κρίση και να βοηθήσει τους πολίτες του Αφγανιστάν να προασπίσουν την πρόοδο των τελευταίων 20 χρόνων» σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπόρις Τζόνσον, ανακοινώνοντας τη σύγκληση της συνόδου. 

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη μία συνάντηση της G7 σε επίπεδο υπουργώνεξωτερικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με τους υπουργούς να καλούν μετά το πέρας της συνάντησης τους Ταλιμπάν να εγγυηθούν την «ασφάλεια» όσων επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παπανδρέου: Δεν υπάρχει θέμα να αποσυρθώ – Φουλ επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη

Χωρίς κλαμπ και νυχτερινά κέντρα στη Γαλλία για τέσσερις βδομάδες

Απολύσεις εκατοντάδων υπαλλήλων μέσω…zoom

Διπλωματικό μποϋκοτάζ των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα