ΑΘΗΝΑ
02:10
|
01.12.2021
Ποιους αφορά η τρίτη δόση εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την τρίτη, “αναμνηστική” δόση εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.  Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι ο εμβολιασμός με δύο δόσεις παραμένει αποτελεσματικός σε ποσοστό 92%, ωστόσο ανέφερε ότι και οι εμβολιασμένοι, με την μετάλλαξη Δέλτα κολλάνε τον ιό αλλά έχουν κατά 65% μικρότερες πιθανότητες να τον μεταδώσουν.

“Η χορήγηση αναμνηστικής δόσης -τρίτης- στοχεύει να θωρακίσει όσους ακόμα παραμένουν ευάλωτοι, λόγω αδυναμίας ανάπτυξης αντισωμάτων ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκθεση στον ιό. Θα γίνεται με εμβόλιο mRNA”, είπε η κ. Θεοδωρίδου και εξήγησε ότι την τρίτη δόση θα κάνουν μεταμοσχευμένοι ασθενείς, άτομα με μέτρια ή σοβαρού βαθμού συγγενή ανεπάρκεια, άτομα με HIV λοίμωξη και άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Η χορήγηση αναμνηστικής δόσης -τρίτης- στοχεύει να θωρακίσει όσους ακόμα παραμένουν ευάλωτοι, λόγω αδυναμίας ανάπτυξης αντισωμάτων ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκθεση στον ιό. Θα γίνεται με εμβόλιο mRNA, είπε η κ. Θεοδωρίδου και εξήγησε ότι την τρίτη δόση θα κάνουν μεταμοσχευμένοι ασθενείς, άτομα με μέτρια ή σοβαρού βαθμού συγγενή ανεπάρκεια, άτομα με HIV λοίμωξη και άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Τόνισε δε, ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον βασικό στόχο που είναι ο βασικός εμβολιασμός. 

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς ώστε να κάνουν την τρίτη επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, θα ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας. Όπως ανακοίνωσε, η ακριβής ημερομηνία θα δοθεί στη δημοσιότητα στην επόμενη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ η διαδικασία θα είναι απλή, ουσιαστικά η ίδια με τον αρχικό εμβολιασμό.

Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία θα μπαίνουν στην πλατφόρμα τους με τον ΑΜΚΑ τους και θα κλείνουν το ραντεβού τους. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς στη χώρα, έχουν γίνει 11.160.000 πρώτες δόσεις, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 5.615.000 πολίτες, ποσοστό 53,5% του συνολικού πληθυσμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τυχοδιωκτισμός η αποστολή ελληνικών δυνάμεων στο Σαχέλ

Κοινή επιδρομή Ουγκάντας και Κονγκό κατά ισλαμιστών ανταρτών

Όταν ο Μητσοτάκης βάζει το χέρι του στις τσέπες των φτωχών ελέω πανδημίας

Λίνα Άξελσον Κίλμπλομ: Η πρώτη τρανς υπουργός στην ιστορία της Σουηδίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα