ΑΘΗΝΑ
06:58
|
20.04.2024
Οι Ταλιμπάν φαίνεται πως απολαμβάνουν να κοροϊδεύουν και τη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφού κατέκτησαν το Αφγανιστάν εν ριπή οφθαλμού και κατέλαβαν τα όπλα, τα οχήματα και τον εξοπλισμό που άφησε ο αμερικανικός στρατός, οι Ταλιμπάν τώρα απολαμβάνουν να κοροϊδεύουν την στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ.

Έτσι, λογαριασμοί φιλικοί προς το ισλαμιστικό-φονταμενταλιστικό κίνημα διαστρέβλωσαν την θρυλική φωτογραφία των Αμερικανών στρατιωτών να υψώνουν τη σημαία της χώρας τους σε λόφο της νήσου Ίβο Τζίμα, κατά τη διάρκεια ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζοντας το τάγμα Badri 313 να υψώνει τη σημαία του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν (το νέο όνομα της χώρας σύμφωνα με τους Ταλιμπάν) με παρόμοιο τρόπο στις ΗΠΑ.

Αριστερά οι Ταλιμπάν, δεξιά οι Αμερικανοί πεζοναύτες της Ίβο Τζίμα

Πρόκειται για ενέργεια με ξεκάθαρη πρόθεση χλεύης απέναντι στον αμερικανικό στρατό, του οποίου υλικό επιβεβαιώθηκε από τον Λευκό Οίκο (συγκεκριμένα τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν) πως κατάσχεσαν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επέλασής τους στην πρωτεύουσα Καμπούλ στην προσπάθεια μονάδων του τελευταίου να εγκαταλείψει την χώρα.

Σε άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε και πάλι το τάγμα Badri 313, τα μέλη του φορούν στρατιωτικά κράνη και γυαλιά ηλίου, σύγχρονες μπότες μάχης και γυαλιά νυχτερινής όρασης, ενώ κρατούν αυτόματα όπλα. Πρόκειται για οπλισμό που παραπέμπει ευθέως στον στρατό των ΗΠΑ, από του οποίου την φυγή οι Ταλιμπάν φαίνεται να βγαίνουν κερδισμένοι σε επιχειρησιακό πεδίο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα