ΑΘΗΝΑ
05:37
|
19.04.2024
Οι τρίτες -γνωστές και ως αναμνηστικές- δόσεις χορηγούνται σε ανθρώπους που έκαναν τη δεύτερη δόση τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες.
Medical staff members work at the COVID-19 isolation department of Barzilai Medical Center Hospital in southern Israeli city of Ashkelon on Aug. 12, 2021. (Photo by Gil Cohen Magen/Xinhua via Getty Images)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα (Τρίτη, 24/8) ότι μειώνουν στην ηλικία των 30 ετών το όριο για τη χορήγηση της τρίτης δόσης κατά του κορονοϊού προκειμένου να καταπολεμήσουν την αύξηση των μολύνσεων που συνδέεται με την παραλλαγή Δέλτα.

«Η χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 επιτρέπεται για τα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω από σήμερα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει την ηλικία για τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech από τα 40 έτη στα 30 έτη λαμβάνεται μετά τη σύσταση των ειδικών συμβούλων του, της ειδικής ομάδας επιδημιολόγων του και της επιτροπής εμβολίων.

Οι τρίτες -γνωστές και ως αναμνηστικές- δόσεις χορηγούνται σε ανθρώπους που έκαναν τη δεύτερη δόση τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες. Έως σήμερα 1,575,898 πολίτες του Ισραήλ έχουν προχωρήσει στη λήψη τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, εν μέσω σταθερής αύξησης των κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας της νόσου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εξέλιξη που φαίνεται ωστόσο να αναχαιτίζεται λόγω της χορήγησης της τρίτης δόσης.

Πηγές: Reuters, AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα