ΑΘΗΝΑ
14:10
|
16.07.2026
Ο Ντράγκι επισημαίνει ότι στις συζητήσεις για το Αφγανιστάν θα πρέπει να εμπλακεί και η G20.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, προέτρεψε σήμερα την Ομάδα των Επτά (G7) και την Ευρώπη να υιοθετήσουν μια κοινή πολιτική όσον αφορά τη μετανάστευση από το Αφγανιστάν, την ώρα που σπεύσουν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τη χώρα αυτή πριν λήξει η προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών της G7, ο Ντράγκι επισημαίνει ότι στις συζητήσεις για το Αφγανιστάν θα πρέπει να εμπλακεί και η G20, της οποίας προεδρεύει η Ιταλία.

«Η G20 μπορεί να βοηθήσει την G7, με τη συμμετοχή άλλων χωρών που είναι πολύ σημαντικές γιατί έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν: τη Ρωσία, την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και την Ινδία», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, είπε ότι η Ρώμη θέλει να οργανώσει μια σύνοδο της G20 για την κρίση στο Αφγανιστάν. «Πρέπει να βρούμε συμμαχίες και να εμπλέξουμε όλους τους παράγοντες, ιδίως εκείνους της περιοχής (…) και επιπλέον, την Κίνα και τη Ρωσία», τόνισε μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Το Αφγανιστάν θα βρεθεί εξάλλου στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο ντι Μάιο με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, την Παρασκευή.

Πηγές: Domani, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα