ΑΘΗΝΑ
21:51
|
17.05.2024
Πρόστιμο 165.000 ευρώ επέβαλε σε τυροκομική επιχείρηση η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο 165.000 ευρώ, το δεύτερο υψηλότερο, που έχει επιβληθεί ποτέ στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), επέβαλε σε τυροκομική επιχείρηση η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από εισήγηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, για μη τήρηση της νομοθεσίας στην παραγωγή και διακίνηση φέτας ΠΟΠ.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο αφορά:

– Μη τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου των 48 ωρών από την άμελξη έως την τυροκόμηση, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης αλλά και δειγματοληπτικά σε παραγωγούς που της παραδίδουν γάλα.

– Πώληση 87,7 τόνων ανώριμου προϊόντος φέτας, όπως προέκυψε από το ισοζύγιο παραγωγής – πωλήσεων.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 Ευρώ, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη κύρωση έως σήμερα για ανάλογες παραβάσεις. 

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο υπουργός κ. Σπήλιος Λιβανός δήλωσε: «Οι έλεγχοι και η προστασία των εμβληματικών μας προϊόντων όπως αυτό της φέτας, είναι μέγιστη προτεραιότητα της πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό και μέσω του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΛΓΟ-Δήμητρα προβαίνουμε σε στοχευμένους και εξαντλητικούς ελέγχους. Δεν θα σταματήσουμε παρά μόνο όταν το μαχαίρι φτάσει στο κόκκαλο. Ευχαριστώ τους ελεγκτές του ΕΛΓΟ – Δήμητρα αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την υπομονή και επιμονή που επιδεικνύουν στην προσπάθεια να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν όσοι επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των Ελλήνων παραγωγών, των συνεπών επιχειρηματιών και των καταναλωτών». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurostat: Δεύτερη στον πληθωρισμό η Ελλάδα

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Τι συμβουλεύει το ΔΝΤ τις ΗΠΑ στο εμπόριο με την Κίνα

Temu: Καταγγελίες από 17 Ευρωπαϊκές οργανώσεις καταναλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα