ΑΘΗΝΑ
07:11
|
27.04.2024
Η πολιτική ιδεολογία του προέδρου της χώρας στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα θα συμπεριλάβει την πολιτική ιδεολογία του προέδρου της χώρας στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών. Στις νέες οδηγίες το υπουργείο Παιδείας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η “σκέψη του Σι Τζιπίνγκ θα βοηθήσει τους νέους να κατανοήσουν τις μαρξιστικές αξίες και πιστεύω”. Το νέο “μάθημα” θα διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από το δημοτικό σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας της Κίνας επισημαίνει επίσης ότι στόχος είναι “να πλάσουμε τους χτίστες και διαδόχους του σοσιαλισμού πάνω σε με μια ολοκληρωμένη, ηθική, πνευματική, σωματική και αισθητική βάση”.

Το 2018 η “σκέψη του Σι Τζιπίνγκ” ενσωματώθηκε στο σύνταγμα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Το κρατικό μέσο ενημέρωσης “Global Times” γράφει σήμερα για το θέμα: “Τα δημοτικά σχολεία θα επικεντρωθούν στην καλλιέργεια της αγάπης για τη χώρα, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και τον σοσιαλισμό. Στα γυμνάσια, το επίκεντρο θα είναι ένας συνδυασμός αντιληπτικής εμπειρίας και μελέτης της γνώσης, για να βοηθήσει τους μαθητές να διαμορφώσουν βασικές πολιτικές κρίσεις και απόψεις”.

Η ιδεολογία του Σι Τζινπίνγκ αποτελείται από μια βασική πολιτική 14 σημείων, όπως η διασφάλιση της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος σε όλες τις μορφές εργασίας στην Κίνα, η συνέχιση της “συνολικής εμβάθυνσης των μεταρρυθμίσεων”, η υιοθέτηση νέων επιστημονικών ιδεών για “καινοτόμες, συντονισμένες, ‘πράσινες’, ανοιχτές και κοινές εξελίξεις” και πολλά άλλα.

Μέχρι σήμερα ο μόνο η ιδεολογία του ιδρυτή του Κόμματος και Τιμονιέρη Μάο Τσετούνγκ χαρακτηριζόταν ως “σκέψη” στην Κίνα.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα