ΑΘΗΝΑ
16:59
|
26.06.2024
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον Ισραηλινό πρόεδρο και τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, εκφράζοντας σε αμφότερους τις ευχαριστίες του για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, τον οποίο ευχαρίστησε για την αρωγή προς τη χώρα μας στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι από πλευράς του ο κ. Χέρτζογκ εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό. Προσθέτουν ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, που βασίζονται σε ουσιαστικό, διαρκή διάλογο και συντονισμό και σε αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από ενημερωτικό σημείωμα του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, με την οποία εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του ελληνικού λαού και του ίδιου για την έμπρακτη στήριξη του διαδόχου του Βρετανικού Θρόνου προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος, βαθιά ευαισθητοποιημένος σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και ως έκφραση των γνωστών φιλελληνικών αισθημάτων του, προέβη σε σημαντική προσωπική δωρεά προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκη των διαδηλωτών στην Κένυα- Ο Πρόεδρος Ρούτο απέσυρε το νομοσχέδιο για τους φόρους

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της «Αυγής»

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα