ΑΘΗΝΑ
10:40
|
05.05.2024
“Είμαι πανευτυχής” δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής που εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το χάκλινο μετάλλιο στη σπάθη Β στους Παραολυμπαικούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Πάνος Τριανταφύλλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 15-6 του Γάλλου Βαλέτ και εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή. 

Ο Τριανταφύλλου πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία και στα ημιτελικά ηττήθηκε με 15-9 από τον Πολωνό Κάστρο.  Η ήττα αυτή δεν τον επηρέασε στον μικρό τελικό. Απέναντι στον Βαλέτ, που έχει στη συλλογή του δύο παραολυμπιακά μετάλλια ήταν εξαιρετικός, επικράτησε με 15-9 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 

Ο Πάνος Τριανταφύλλου στέφθηκε Παραολυμπιονίκης για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το ασημένιο στο Ρίο. Λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη του επιτυχία ο Πάνος Τριανταφύλλου μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων για τα έντονα συναισθήματά του. Όπως δήλωσε αυτό το μετάλλιο το χάρηκε πολύ περισσότερο από το ασημένιο στο Ρίο καθώς… έκλεισε με νίκη! 

“Δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πανευτυχής. Φτάσαμε στο Τόκιο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τον κορονοϊό. Είναι μεγάλη μου χαρά που έφερε στην χώρα μου το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά πρέπει να σας πω πως σε σχέση με το ασημένιο του Ρίο αυτό το χάλκινο το ευχαριστήθηκα περισσότερο, γιατί έκλεισε η αυλαία με νίκη”, είπε ο Πάνος Τριανταφύλλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα