ΑΘΗΝΑ
08:30
|
03.05.2024
«Η σταθερότητα του Αφγανιστάν και η ανοικοδόμηση συνδέονται στενά με το εθνικό συμφέρον της Ιαπωνίας», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σταθερότητα του Αφγανιστάν και η ανοικοδόμηση συνδέονται στενά με το εθνικό συμφέρον της Ιαπωνίας, δήλωσε σήμερα (Τετάρτη, 25/8) ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, προσθέτοντας ότι το Τόκιο θα συνεχίσει να εργάζεται στενά μαζί με άλλες χώρες για το Αφγανιστάν.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από την πλευρά του Τόκιο προς το Αφγανιστάν.

Άλλες οκτώ νομαρχίες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κατά τη διάρκεια της ίδια συνέντευξης ο Σούγκα αναφέρθηκε στην επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε ακόμη οκτώ νομαρχίεςλόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Συνολικά 16 νομαρχίες βρίσκονται πλέον σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, εν μέσω της αναμονής της ολοκλήρωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενόψει και της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι επιλογές περιορίζονται χρονικά για τη διάλυση της κάτω βουλής του ιαπωνικού κοινοβουλίου, που θα απαιτείτο για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αλλά ότι ο ίδιος θα λάβει μια απόφαση δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.

«Όσον αφορά τη διάλυση της κάτω βουλής του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή γενικών εκλογών, οι επιλογές λιγοστεύουν. Έχω πει επανειλημμένα ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η απάντησή μας στον κορονοϊό. Θέλω να αποφασίσω έχοντας αυτό κατά νου», δήλωσε.

Πηγές: The Japan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα