ΑΘΗΝΑ
20:36
|
08.05.2024
Eντοπίστηκαν "ξένα σωματίδια" σε μία παρτίδα περίπου 560.000 φιαλιδίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι αναστέλλεται η χρήση 1,63 εκατ. δόσεων εμβολίων της Moderna κατά της COVID-19, γιατί εντοπίστηκαν “ξένα σωματίδια” σε μία παρτίδα περίπου 560.000 φιαλιδίων. 

Η Takeda Pharmaceutical, η οποία πωλεί και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι η Moderna είχε θέσει σε αναμονή τρεις παρτίδες “λόγω πολλών επιφυλάξεων”.  Ανέφερε ότι το ζήτημα πιθανώς προέρχεται από εργοστάσιο εργολάβου της Moderna στην Ισπανία, αλλά δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις.


“Μέχρι σήμερα, δεν έχουν εντοπιστεί ζητήματα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας”, δήλωσε από πλευράς της η Moderna, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές και την Takeda για να ερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα. 


Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την ακριβή σύσταση των “ξένων σωματιδίων” τα οποία η Takeda τα περιέγραψε ως σωματιδιακή ύλη, για την οποία πραγματοποίησε επείγουσα εξέταση. 

Αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι η Takeda ενημερώθηκε πρώτη φορά για τις δόσεις με προσμείξεις στις 16 Αυγούστου και ανέφερε την Τετάρτη (25/8), το ζήτημα στην κυβέρνηση.

Η καθυστέρηση μίας εβδομάδας μετά τις αναφορές για το θέμα, οφείλεται σύμφωνα με τον αξιωματούχο στο ότι η Takeda χρειαζόταν χρόνο για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τα φιαλίδια με τις προσμίξεις.

Αναφορές μόλυνσης προήλθαν επίσης και από επτά άλλα κέντρα εμβολιασμού, σύμφωνα με την εφημερίδα Japan Times, με 39 φιαλίδια – ή 390 δόσεις – που βρέθηκαν να έχουν επηρεαστεί. 


Το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας δημοσίευσε τους κωδικούς των παρτίδων, έτσι ώστε να ελγχθεί εάν δέχτηκαν εμβόλιο με προσμίξεις οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πριν από την αναστολή χορήγησής τους, προσθέτουν οι Japan Times.


Πηγή: bbc.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα