ΑΘΗΝΑ
18:53
|
24.04.2024
«Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, όμως εδώ και δύο εβδομάδες υπάρχει σταθεροποίηση» σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες, όμως εδώ και δύο εβδομάδες υπάρχει σταθεροποίηση, αλλά σε υψηλά επίπεδα, σημείωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, παρατηρείται αυξημένο φορτίο στη νησιωτική Ελλάδα, που μεταφέρεται πλέον και στην ηπειρωτική χώρα, και επέκταση του ιού και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

«Είναι καθοριστικές οι επόμενες δύο εβδομάδες γιατί βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο για την επιστροφή των εκδρομέων από διακοπές» υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου. Συνέστησε μετά την επιστροφή να γίνεται διαγνωστικός έλεγχος, να υπάρξει τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι κοινωνικές επαφές.

Υπογράμμισε πως έχει υπερδιπλασιαστεί το ποσοστό κρουσμάτων στους άνω των 65 τον τελευταίο μήνα, ενώ 25% αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλειών τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Υπάρχει επίσης αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις καθώς καταγράφεται μετάδοση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

«Ο μαζικός εμβολιασμός όλων αποτελεί το πιο σημαντικό όπλο για να πετύχουμε να έχουμε ένα διαφορετικό χειμώνα» τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

Σταθερός είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%, ανέφερε από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, και έκανε έκκληση στους νέους για εμβολιασμό σε υψηλό μάλιστα ποσοστό.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 42 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,6 εκατομμύρια πολίτες. Έχουμε 32 εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 85.000.

Ανέφερε πως έχουμε ακόμη ενάμιση μήνα να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας πριν περάσουμε στο χειμώνα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

«Έτοιμο» να εισβάλει στη Ράφα το Ισραήλ

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα