ΑΘΗΝΑ
06:56
|
20.04.2024
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα σενάρια για ανασχηματισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια σιβυλλική απάντηση που επικέντρωσε στο αποκλειστικό προνόμιο, αλλά και την ευθύνη του Πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ιωάννης Οικονόμου, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα σενάρια για ανασχηματισμό.

Όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου απαντώντας στις ερωτήσεις περί ανασχηματισμού, «η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του κυβερνητικού σχήματος, αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Πρωθυπουργό».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη αίσθηση απέναντι στην ισχυρή πλειοψηφία και γνωρίζει την μεγάλη εικόνα, έχει το προνόμιο και την ευθύνη να παίρνει τις αποφάσεις, ώστε να διαμορφώνονται οι καλύτεροι δυνατοί όροι για να πηγαίνουμε μπροστά τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς που εκπνέει 1η Σεπτεμβρίου λέγοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Υπενθύμισε δε ότι όσοι εμβολιαστούν και επιστρέψουν στα καθήκοντά τους δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση. Ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για να καλυφθούν τα κενά.

«Καλούμε όλους τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται. Το ζήτημα της ανοσίας δεν είναι ούτε ταξικό, ούτε κομματικό, ούτε θρησκευτικό. Η πανδημία απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους πολίτες. Το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση και ιδέα για να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας», ανέφερε. 

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι άρχισε πιλοτικά ο εμβολιασμός και σε πλατείες και έξω από εκκλησίες, χαρακτήρισε ενθαρρυντικό ότι από τα μέσα Αυγούστου έχουν αυξηθεί τα ραντεβού, ενώ πρόσθεσε ότι για να χτιστεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστούν άλλο 1 εκατομμύριο πολίτες.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα για την κόρη του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε επίθεση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο όπως είπε «καλύπτει την στοχοποίηση ενός νέου ανθρώπου, όπως η 18χρονη κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με ατζέντα που περιλαμβάνει ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, παρουσίαση από τον Άδωνι Γεωργιάδη, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις οργανώσεις κοινωνίας πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα