ΑΘΗΝΑ
11:52
|
20.09.2024
Μέσα σε πέντε μέρες η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε από διαρροή καυσίμων στη Συρία καλύπτει επιφάνεια 1.000 τ.χλμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προς την ανατολική Κύπρο κινείται η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στα μέσα της περασμένης βδομάδας έπειτα από διαρροή τουλάχιστον 15.000 τόνων καυσίμων σε δεξαμενή σταθμού Ενέργειας της περιοχής Μπανιγιάς της βορειοδυτικής Συρίας.

Η διαρροή καυσίμων προκάλεσε μεγάλη ρύπανση σε ακτές της βόρειας Συρίας προκαλώντας την κινητοποίηση των περιβαλλοντικών υπηρεσιών και ομάδων εκατοντάδων εθελοντών για τον καθαρισμό της περιοχής.

Εικόνα

Η διαρροή αρχικά από τον σταθμό Ενέργειας στο Μπανιγιάς στις 24 Αυγούστου φαινόταν να έχει περιορισμένη έκταση,καλύπτοντας αρχικά μία επιφάνεια 25.5 τ.χιλιομέτρων.

Εικόνα

Σήμερα, 5 ημέρες μετά, εκτιμάται ότι η πετρελαιοκηλίδα καλύπτει επιφάνεια περίπου 1000 τ.χλμ.

Εικόνα

O Κύπριος υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητρίου, μιλώντας το πρωί σε Μέσα Ενημέρωσης της Λευκωσίας ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου και του τμήματος Αλιείας παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του συμβάντος.

Πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σε δορυφορικό αποτύπωμα για να εξακριβωθεί το μέγεθος της ρύπανσης και πως η ΕΕ είναι σε κατάσταση ετοιμότητας για ενδεχόμενη ενεργοποίηση αντιρρυπαντικού σκάφους που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου-Ισραήλ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Υπουργός Γεωργίας Κώνστας Καδής ανέφερε επίσης πως η κατάσταση παρακολουείται συστηματικά, εκφράζοντας ετοιμότητα για ανάληψη δράσης μόλις χρειαστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Αυτοψία Λέκκα στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Δωδεκανήσων για σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα