ΑΘΗΝΑ
11:54
|
03.05.2024
Η δημοτικότητα του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Γιοσιχίντε Σούγκα, έπεσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
FILE PHOTO: Japan's Prime Minister Yoshihide Suga speaks during a news conference at the prime minister's office, amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Tokyo, Japan August 25, 2021. Kazuhiro Nogi/Pool via REUTERS/File Photo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δημοτικότητα του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Γιοσιχίντε Σούγκα, έπεσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα σε δύο μεγάλες εφημερίδες, αυξάνοντας την πίεση στον μη δημοφιλή πρωθυπουργό λιγότερο από ένα μήνα πριν αντιμετωπίσει τις εκλογές για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Mainichi, η δημοτικότητα του Σούγκα έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 30%, στο 26%, ενώ σύμφωνα με τη Nikkei, η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 34%.

Μία από τις δημοσκοπήσεις δείχνει επίσης πως πιθανοί αντίπαλοι του Σούγκα για τον ανώτατο κυβερνητικό θώκο, όπως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Τάρο Κόνο, ο οποίος ηγείται της εμβολιαστικής προσπάθειας της Ιαπωνίας, και ο πρώην υπουργός Άμυνας Σιγκέρου Ισίμπα, είναι πιο δημοφιλείς από τον πρωθυπουργό.

Ο Κόνο και ο Ισίμπα, που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιοι στην εσωκομματική αναμέτρηση της 29ης Σεπτεμβρίου, υποστηρίζονται από το 16% αυτών που απάντησαν στην ερώτηση της δημοσκόπησης της Nikkei για το ποιος θα ήταν καταλληλότερος ως επικεφαλής του κυρίαρχου στην ιαπωνική πολιτική ζωή Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) του Σούγκα.

Ο νικητής θα αναλάβει και την πρωθυπουργία λόγω της πλειοψηφίας που διαθέτει το LDP στην Κάτω Βουλή. Τα ποσοστά δημοτικότητας παρακολουθούνται στενά, επειδή ο νέος ηγέτης θα πρέπει να ηγηθεί του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές που προβλέπονται το αργότερο για τις 28 Νοεμβρίου, αναμένεται όμως να διεξαχθούν νωρίτερα.

Πηγές: The Japan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα